Aproape o jumătate de tonă de artificii, confiscate în urma unei percheziţii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Polițiștii din Giurgiu au confiscat o cantitate impresionantă de materiale pirotehnice. 

Cantitatea de 450 de kilograme de materiale pirotehnice a fost depistată, vineri, de poliţiştii giurgiuveni în maşina şi la locuinţa unui cetăţean din localitatea ilfoveană Vidra, în urma unei percheziţii domiciliare desfăşurată sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, scrie Agerpres. 

"Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în comuna Vidra, judeţul Ilfov, într-un dosar care vizează infracţiunea de orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept. În urma percheziţiei, într-un autovehicul şi în locuinţa unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Vidra, judeţul Ilfov a fost descoperită cantitatea de 450 de kilograme de articole pirotehnice", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de IPJ Giurgiu.

Cantitatea descoperită a fost indisponibilizată de către poliţiştii giurgiuveni, în vederea continuării cercetărilor în dosarul care vizează infracţiunea privind efectuarea oricărei operaţiuni cu articole pirotehnice efectuată fără drept.

Petardele, o posibilă cauză a incendiului de la Constanța

Incendiul de la Constanța ar fi putut fi cauzat de explozia unor petarde, obiecte pirotehnice care se obțin foarte ușor, în ciuda legislației care nu permite utilizarea acestora decât în condiții speciale.

Produsele ilegale pot fi găsite atât în în piețe, cât și pe Internet, acestea fiind încadrate la articolele pirotehnice de divertisment. Chiar miercuri seară, pe Arena Naţională, în timpul meciului FCSB-Rapid, suporterii au aruncat cu zeci de a petarde și fumigene pe teren, deși accesul pe stadion cu astfel de produse este strict interzis.

”Le găsim de cumpărat fie în magazine, care le vând legal, sau pe site-uri care le vând legal, dar de cele mai multe ori ele sunt vândute clandestin, foarte mult online în ultima perioadă, dar și în piețe”, spun cei de la Digi24. 

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel