Aproape 9 tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Aproape 9 tone de artificii și petarde au fost confiscate de polițiști, ca urmare a 11 percheziții efectuate în București și în județele Vâlcea și Ilfov.

Polițiștii au făcut 7 percheziții domiciliare în municipiul București și județul Vâlcea. Acțiunea a vizat persoane care ar fi depozitat și comercializat ilegal către populație articole pirotehnice destinate uzului exclusiv al pirotehnicienilor. În urma perchezițiilor, au fost confiscate 6.650 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare totală de 125.000 de lei.

Alte 4 percheziții au avut loc în județul Ilfov. În urma acestora, au fost descoperite și ridicate 2.194 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, care erau deținute ilegal în vederea comercializării în municipiul București, transmite mediafax.

"Au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2.194 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 şi F4, deţinute ilegal, în vederea comercializării în municipiul Bucureşti. De asemenea, au fost depistate trei persoane şi conduse la audieri", informează un comunicat al DGPMB transmis, miercuri.

Citește și: Furnizor de gaze, amendat pentru nerespectarea ordonanței privind compensarea

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept", faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 37 litera a din Legea 126/1995 republicată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel