Apple lansează un serviciu care permite efectuarea de plăți în rate

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)

Apple lansează serviciul ”Pay later”, care permite eșalonarea plăților pentru serviciile sau produsele companiei. 

Producătorul iPhone a anunțat că va lansa propriul serviciu de împrumuturi ”Plătiți mai târziu”, extinzând o gamă de servicii financiare care includ deja plăți mobile și carduri de credit. Denumit Apple Pay Later, serviciul va permite utilizatorilor să plătească pentru achizițiile lor în patru rate egale, plătite lunar fără dobândă.

Asta îi pune pe competitorii precum PayPal, Affirm și Klarna într-o poziție dificilă. Teama este că Apple, o companie de 2 trilioane de dolari și al doilea producător de smartphone-uri din lume, ar putea atrage clienții de la astfel de servicii. Acțiunile Affirm au scăzut cu 17% până acum în această săptămână, scrie CNBC

Un serviciu de plăți online și-a concediat 10% din angajați

Piața BNPL dădea deja semne de slăbiciune. Luna trecută, după ce Klarna și-a concediat 10% din forța de muncă globală, dând vina pe războiul din Ucraina și temerile de recesiune.

Lovitura de grație a fost adusă de inflația în creștere, ratele mai mari ale dobânzilor și încetinirea creșterii economice, toate punând viitorul industriei la îndoială. Creșterea costurilor de împrumut a făcut deja datoria mai scumpă pentru unele firme BNPL.

”Vor exista probleme, deoarece creditul trebuie întotdeauna să fie rambursat. Pe măsură ce ratele dobânzilor încep să crească și inflația începe să crească, toate micile companii vor înceta să mai existe”, a declarat Charles McManus, CEO al firmei Fintech din Marea Britanie ClearBank, pentru CNBC la conferința Money 20/20 Europe din Amsterdam.

Apple va înființa un cadrul companiei biroul de credite, fără colaboratori externi din domeniu

McManus a spus că sectorul împinge oamenii la datorii pe care nu își permit să le plătească înapoi și, prin urmare, ar trebui reglementat. Regatul Unit încearcă să treacă prin reglementarea BNPL, în timp ce autoritățile de reglementare din SUA au deschis o anchetă în acest sector.

Δmi plătesc factura la gaz sau plătesc fotoliul pe care l-am cumpărat acum trei ani din credit fără dobândă care urmează să fie scadent?”, a spus McManus făcând referire la situațiile cotidiene, avertizând că ”excesele revin întotdeauna”.

Apple a declarat că se va ocupa de împrumuturi și verificări de credit pentru Apple Pay Later printr-o filială internă, scoțând din ecuație Goldman Sachs – care a lucrat anterior cu firma la cardul său de credit. Mișcarea este un pas semnificativ care va oferi Apple un rol mult mai mare în serviciile financiare decât îl joacă în prezent.

Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna, a declarat că lansarea Apple Pay Later a marcat „un mare câștig pentru consumatorii din întreaga lume”.

”Plagiatul este și cea mai înaltă formă de lingușire”, a scris el pe Twitter la începutul acestei săptămâni.

Ken Serdons, directorul comercial al startup-ului olandez de plăți Mollie, a declarat că funcția BNPL de la Apple ”ridică ștacheta” pentru fintech-urile care operează pe piață. Mollie oferă împrumuturi în rate printr-un parteneriat cu o altă firmă fintech in3.

„Spațiul BNPL devine aglomerat cu o mulțime de jucători noi care încă intră pe piață”, a spus el.

Cu toate acestea, James Allum, vicepreședinte senior pentru Europa la firma de plăți Payoneer, a spus că există suficient spațiu pe piață pentru ca diferite companii să concureze.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel