Anul Nou Chinezesc 2023. Chinezii trec de astăzi sub semnul Iepurelui

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 16 ian 2023, 09:53 | Categorie: Știri
Anul Nou Chinezesc 2023. Chinezii trec de astăzi sub semnul Iepurelui / Photo by Vlad Vasnetsov
Anul Nou Chinezesc 2023. Chinezii trec de astăzi sub semnul Iepurelui / Photo by Vlad Vasnetsov

Festivități au avut loc în mai multe regiuni din China. Într-o provincie din nord-vest, fierarii au creat focuri de artificii, aruncând cu fier topit. Spectacolul datează de mai bine de 300 de ani.

Noul an Chinezesc este, de asemenea, o zi în care este venerat Zeul Bucătăriei. Considerat ca fiind unul dintre cele mai dulci evenimente ale sezonului, oamenii fac sau cumpără dulciuri pentru a le dărui Zeului Bucătăriei, sperând că acest lucru le va aduce noroc tot anul.

Conform horoscopului chinezesc, Anul Iepurelui va fi bun pentru toate zodiile și extrem de norocos pentru cei mai mulți.

Asociațiile de Turism din România NU recomandă turismul pe cont propriu în 2023. Care sunt riscurile 

Asociațiile de Turism din România nu recomandă ca turiștii să-și organizeze călătoriile pe cont propriu în 2023. 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România încurajează publicul ca în acest an să opteze pentru turismul organizat, subliniind că în cazul rezervărilor "pe cont propriu" toate riscurile aferente sunt preluate şi asumate de călători.

Patronatul explică, într-un comunicat, că operatorii autorizaţi oferă garanţii şi sunt obligaţi să ofere consultanţă şi soluţii în cazul în care apar probleme ori situaţii neprevăzute. În astfel de vremuri, oamenii simt nevoia mai mult ca oricând de o "umbrelă", de un sprijin, arată ANAT, şi adaugă că agenţii de turism sunt adesea la curent cu oferte exclusive sau tarife speciale, iar rezervările timpurii - de tip "early booking" - pot compensa majorările de tarife cauzate de rata inflaţiei şi de alte scumpiri.

La nivel mondial sectorul "călătorii şi turism" reprezintă peste 10% din PIB-ul global, unul din zece locuri de muncă de pe planetă şi un sfert din slujbele nou create la nivel global în ultimii cinci ani, mai precizează ANAT. 

Mai sunt privite agențiile drept "căpușe"? 

Totodată, agenţiile de turism nu mai sunt privite de mult timp, în toată lumea, de hotelieri sau de companiile aeriene drept revânzători sau comisionari, ci sunt văzute drept parteneri, care pot şi au dreptul să creeze pachete turistice, să ofere cât mai multe opţiuni avantajoase clientului final.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite