Asociațiile de Turism din România NU recomandă turismul pe cont propriu în 2023. Care sunt riscurile 

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Eurostat: Turismul în 2022 s-a redresat aproape de nivelul de dinaintea pandemiei
Eurostat: Turismul în 2022 s-a redresat aproape de nivelul de dinaintea pandemiei

Asociațiile de Turism din România nu recomandă ca turiștii să-și organizeze călătoriile pe cont propriu în 2023. 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România încurajează publicul ca în acest an să opteze pentru turismul organizat, subliniind că în cazul rezervărilor "pe cont propriu" toate riscurile aferente sunt preluate şi asumate de călători.

Patronatul explică, într-un comunicat, că operatorii autorizaţi oferă garanţii şi sunt obligaţi să ofere consultanţă şi soluţii în cazul în care apar probleme ori situaţii neprevăzute. În astfel de vremuri, oamenii simt nevoia mai mult ca oricând de o "umbrelă", de un sprijin, arată ANAT, şi adaugă că agenţii de turism sunt adesea la curent cu oferte exclusive sau tarife speciale, iar rezervările timpurii - de tip "early booking" - pot compensa majorările de tarife cauzate de rata inflaţiei şi de alte scumpiri.

La nivel mondial sectorul "călătorii şi turism" reprezintă peste 10% din PIB-ul global, unul din zece locuri de muncă de pe planetă şi un sfert din slujbele nou create la nivel global în ultimii cinci ani, mai precizează ANAT. 

Mai sunt privite agențiile drept "căpușe"? 

Totodată, agenţiile de turism nu mai sunt privite de mult timp, în toată lumea, de hotelieri sau de companiile aeriene drept revânzători sau comisionari, ci sunt văzute drept parteneri, care pot şi au dreptul să creeze pachete turistice, să ofere cât mai multe opţiuni avantajoase clientului final.

"Consultantul în turism îţi oferă cele mai bune şi mai eficiente variante şi îţi scuteşte timpul de căutare. Plus că agenţiile de turism pot negocia tarife mai bune. Din păcate, acest lucru încă nu este înţeles de mulţi. Cei doi ani de pandemie au reorientat turiştii către agenţiile de turism, care identifică soluţii în cazul unor probleme apărute din motive independente de voinţa turistului", se mai spune în document.

Unul dintre atuurile agenţiilor de turism este acela că organizează pachete turistice cu curse charter, atât cu avionul, cât şi cu autocarul, pentru destinaţii de vacanţă precum Turcia, Grecia, Bulgaria, Egipt, Malta, Cipru, Spania, dar şi pentru destinaţii exotice precum Z

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel