ANSVSA a confiscat peste 4,2 tone de alimente neconforme, în staţiunile din Braşov şi Valea Prahovei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook / ANSVSA
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook / ANSVSA

ANSVSA a desfășurat controale de amploare în stașiunile montane. 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 143.200 lei şi a confiscat 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume şi fructe, în staţiunile din Braşov şi Valea Prahovei, potrivit unui comunicat remis, vineri, Agerpres.

Având în vedere că zonele de agrement din judeţele Braşov şi Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turişti, ceea ce implică şi un consum crescut de produse alimentare, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfăşoară fără incidente alimentare.

Directorul General al Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acţiune tematică, desfăşurată de inspectorii din cele două judeţe, în intervalul 28 - 30 decembrie.

Respectarea condiţiilor de igienă



Controalele au vizat respectarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală şi nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăţi comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, pieţe agroalimentare etc.).

Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale



Ca urmare a neregulilor constatate şi încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 143.200 lei şi au fost reţinute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume şi fructe.

ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel