ANRE a elaborat instrucţiuni pentru ca strategiile de încălzire ale oraşelor din România să fie unitare

Mara Ivan |
Data publicării:
| Categorie: Economie
A elaborat o strategie
A elaborat o strategie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a elaborat un set de instrucţiuni pentru ca strategiile oraşelor de alimentare cu energie termică să fie unitare la nivel naţional, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Astfel, în şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE din data de 29 decembrie 2021, a fost aprobat Ordinul preşedintelui ANRE nr. 146 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind principiile, conţinutul şi întocmirea strategiilor locale pentru serviciul de alimentare cu energie termică a populaţiei.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale ori asociaţiile de dezvoltare comunitară, după caz, atât cele care au, cât şi cele care nu au sistem de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) al localităţii sau al asociaţiei de dezvoltare comunitară, vor reactualiza strategiile locale ale serviciului de alimentare cu energie termică a populaţiei.

Instrucţiunile creează un cadru unitar de elaborare a strategiilor locale de alimentare cu energie termică a populaţiei din localităţile României, în ceea ce priveşte principiile care stau la baza strategiilor, regulile de întocmire şi conţinutul acestora; categoriile de informaţii şi date primare necesare pentru analiza şi evaluarea soluţiilor de alimentare cu energie termică a populaţiei.

Citește și ANRE și-a propus, pentru 2022, venituri de 166,56 milioane de lei

Aplicarea acestor instrucţiuni va conduce la unificarea concepţiei privind strategia de alimentare cu energie termică a populaţiei la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din România, crearea premiselor favorabile pentru înfiinţarea/dezvoltarea unor sisteme de alimentare centralizată cu energie termică prin care să fie asigurat un serviciu public viabil, eficient şi competitiv de alimentare cu energie termică a populaţiei din localităţile României şi asigurarea condiţiilor de îndeplinire a tuturor obligaţiilor României, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, în ceea ce priveşte implementarea sistemelor eficiente de încălzire şi răcire urbană. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel