Anonymous a declarat război Rusiei. Hackerii au atacat deja site-uri ale mai multor instituții

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Organizația a început atacul asupra site-urilor mai multor instituții ale Rusiei
Organizația a început atacul asupra site-urilor mai multor instituții ale Rusiei

Hackerii organizației Anonymous au declarat război Rusiei după invazia din Ucraina.

Mai multe ținte au fost deja vizate, inclusiv canalul de știri guvernamental rusesc RT (Russia Today), al cărui site a fost scos pentru scurt timp din funcțiune.

În plină invazie a Rusiei în Ucraina, războiul cibernetic se intensifică. Pe 24 februarie, celebrul colectiv de hackeri Anonymous și-a anunțat sprijinul pentru țara vizată de armata lui Vladimir Putin și decizia de a intra în "război cibernetic" împotriva guvernului rus.

Anunțul a fost făcut pe Twitter, de către unul dintre cele mai urmărite conturi ale colectivului.

Același cont de Twitter a revendicat rapid responsabilitatea pentru atacul cibernetic asupra RT, canalul de știri finanțat de statul rus, disponibil în mai multe limbi și pe care senatorul francez Laurent Lafon dorește să îl interzică în Franța. Președintele Comisiei pentru cultură din Senat a calificat RT France drept "o organizație oficială de propagandă a regimului rus în Franța".

Sute de milioane de dispozitive, în pericol din cauza unei vulnerabilități software. Amazon și IBM, printre ținte

În același timp, contul oficial al RT a anunțat că a fost victima unui atac de tip "denial of service", care constă în inundarea de către atacatori a serverelor vizate cu conexiuni pentru a le face indisponibile.

Printre site-urile web ale statului care au fost oprite de Anonymous sau au fost încetinite se numără cele ale guvernului rus, ale Kremlinului, ale Dumei și ale Ministerului Apărării.

Diverse conturi Anonymous au fost găsite folosind hashtag-urile #OpRussia și #OpKremlin pe Twitter, similar cu campania #OpISIS, lansată anterior în încercarea de a doborî tentativele de propagandă online ale organizației teroriste.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel