ANM, Cod galben de ninsori și viscol. Atenționare valabilă până în 8 decembrie

radiodcnews Team | Dată: 06 dec 2021, 12:11 | Categorie: Social

Vremea devine capricioasă în mai mult județe din țară. Sunt așteptate ninsori abundente și intensificări ale vântului. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe informări pe parcursul acestei zile. Astfel că în intervalul 06 decembrie, ora 22 – 08 decembrie, ora 18 sunt așteptate fenomene precum: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica  în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Notă: Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 07 decembrie, ora 06 – 08 decembrie, ora 18.

În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.

 

Pe DN 67C ninge din cursul nopţii

Drumarii acţionează, luni, cu 6 utilaje cu lamă şi material antiderapant pe DN 67C Novaci-Rânca, unde ninge din cursul nopţii, au anunţat reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.


Potrivit SDN, carosabilul este curat, parţial întâlnindu-se zăpadă tocată.

Accidente grave în această dimineață pe șoselele din România

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite