Ancheta federală privind Graceland, proprietatea lui Elvis Presley, după acuzațiile de fraudă

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Purtătorul de cuvânt al procurorului general din Tennessee a dezvăluit miercuri că acesta a solicitat guvernului federal să preia ancheta privind încercarea de a scoate la licitație proprietatea Graceland a lui Elvis Presley.

Jonathan Skrmetti, procurorul general al Tennessee, a anunțat luna trecută că biroul său investighează posibile fraude legate de acest caz.

Amy Lannom Wilhite, directorul de comunicare al biroului procurorului general din Tennessee, a explicat că s-a constatat că "aceasta era o chestiune care ar fi mai bine gestionată de autoritățile federale".

"Avem încredere că partenerii noștri federali vor gestiona această situație în mod corespunzător", a declarat Wilhite într-o declarație oficială.

Conform unui anunț public privind intenția de vânzare, Naussany Investments a pretins că Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, a folosit Graceland ca garanție pentru un împrumut de 3,8 milioane de dolari, sumă care nu a fost niciodată rambursată. Lisa Marie Presley a decedat anul trecut la vârsta de 54 de ani.

Riley Keough, fiica Lisei Marie care a moștenit proprietatea după moartea mamei sale, a dat în judecată Naussany, susținând că mama ei nu a luat niciodată acest împrumut și acuzând Naussany de fraudă.

Înainte de licitația programată pentru 23 mai, cancelarul comitatului Shelby, JoeDae Jenkins, a emis o ordonanță prin care a suspendat vânzarea.

După ce judecătorul a oprit vânzarea, un reprezentant al Naussany a declarat pentru Reuters că se retrage complet din pretențiile asupra Graceland.

Graceland, locul unde Elvis Presley este înmormântat, este o destinație turistică foarte populară, atrăgând peste 600.000 de vizitatori în fiecare an.

Elvis Presley, cunoscut drept "Regele rock and roll-ului", a decedat în 1977, la vârsta de 42 de ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel