Amazon vrea să renunțe la cardurile de cumpărături VISA. În vizor sunt și Mastercard sau American Express

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Amazon ia în calcul posibilitatea de a renunța la cardurile de cumpărături Amazon, emise în parteneriat cu Visa.

 

Decizia vine după ce, anterior, Amazon confirmase că nu va mai accepta cardurile Visa de acest tip, emise în Marea Britanie, în contextul intensificării unor neînțelegeri privind plățile.

Gigantul american se află în discuții cu  Mastercard, American Express și Visa, ca parte a ceea ce a numit procesul său standard de revizuire a acordului său de carduri de credit, emise în parteneriat, a declarat un purtător de cuvânt.

În ultimele luni, Amazon a introdus suprataxe pentru clienții care folosesc carduri de credit Visa în Singapore și Australia, invocând comisioanele ridicate, pe măsură ce relația dintre cele două firme s-a deteriorat.

De la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, plafonul impus de UE pentru comisioanele percepute de emitenții de carduri nu se mai aplică și în Regatul Unit, ceea ce înseamnă că furnizorii sunt liberi să majoreze comisioanele.

Plafonarea prețului RCA. Proiectul parlamentarilor și ce răspund asigurătorii

Luna trecută, Visa a început să perceapă 1,5% din valoarea tranzacției pentru plățile cu cardul de credit efectuate online sau prin telefon între Regatul Unit și UE și 1,15% pentru tranzacțiile cu cardul de debit, în creștere de la 0,3% și, respectiv, 0,2%.

Potrivit analiștilor, comisioanele medii de procesare a cardurilor de credit din întreaga industrie variază între 1,5% și 3,5% din fiecare tranzacție.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel