Alimentele care topesc grăsimea abdominală. Trebuie să le consumi la fiecare masă

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 03 aug 2022, 14:49 | Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Există câteva alimente cheie, care ajută la îndepărtarea grăsimii de pe abdomen.

Vrei să obții un abdomen de invidiat? Nu îți face griji, este mult mai ușor de realizat acest lucru, decât crezi. Tot ce trebuie să faci este să încorporezi câteva alimente esențiale în planul tău alimentar, fiecare dintre ele ajutând la combaterea inflamațiilor, la stimularea metabolismului și - cel mai important dintre toate - la dezactivarea genelor de grăsime și la inversarea tendinței organismului tău de a stoca grăsime. Aceste  alimente sunt concepute pentru a oferi proteine, fibre și grăsimi sănătoase la fiecare masă, pentru a ajuta la stimularea metabolismului și la combaterea foamei. Acestea îți vor maximiza nivelurile de macronutrienți pentru a-ți opri mecanismele genetice de stocare a grăsimilor, reducând în același timp la minimum excesul de zaharuri, carbohidrați rafinați și aditivi despre care se știe că agravează stomacul și duc la inflamații și la creșterea în greutate, potrivit eatthis.com

Rezultatul va fi nu numai o pierdere rapidă și ușoară în greutate, ci și o senzație aproape imediată de energie.

Ouă

Ouăle sunt cea mai bună sursă alimentară de colină, vitamina B, care este un nutrient esențial utilizat în construcția tuturor membranelor celulare ale organismului. 

Dar, pe măsură ce s-au făcut tot mai multe cercetări asupra mecanismelor genelor de grăsime, valoarea ouălor nu a făcut decât să crească. Deficitul de colină este legat direct de genele care provoacă acumularea de grăsime viscerală, în special în ficat. Unul dintre motivele pentru care băutorii înrăiți dezvoltă ficatul gras este că alcoolul subminează capacitatea organismului de a procesa colina.

Fructe roșii

Din ce în ce mai multe cercetări au început să arate că unele fructe sunt mai bune decât altele în lupta împotriva grăsimii de pe burtă. Iar fructele roșii câștigă detașat topul. Aceste fructe includ grapefruit roșu rubiniu, cireșe amare, zmeură, căpșuni, mere Pink Lady, pepene verde, prune, piersici și nectarine.

Uleiul de măsline sau alte grăsimi sănătoase

Deși poate părea ciudat să adaugi grăsimi la o masă dacă încerci să pierzi kilograme în plus, consumul unei porții moderate de grăsimi nesaturate, cum ar fi cele care se găsesc în uleiul de măsline, avocado și nuci, poate alunga pofta de mâncare și te poate menține sătulă prin reglarea hormonilor foamei. Un studiu publicat în Nutrition Journal a constatat că participanții care au mâncat o jumătate de avocado proaspăt la prânz au raportat o scădere cu 40% a dorinței de a mânca timp de câteva ore după aceea.

 Carnea și peștele slab

Proteinele sunt secretul, dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă și reprezintă elementul de bază pentru silueta ta. Atunci când mâncați proteine, corpul dumneavoastră trebuie să cheltuiască o mulțime de calorii pentru a le digera - aproximativ 25 de calorii la fiecare 100 de calorii pe care le consumați (în comparație cu doar 10 până la 15 calorii pentru grăsimi și carbohidrați). Proteinele sunt, de asemenea, mai sățioase. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că o masă bogată în proteine, spre deosebire de carbohidrați, crește sațietatea prin suprimarea hormonului ghrelin care stimulează foamea.

Mai mult, studiile arată că organismul tău arde mai multe calorii digerând alimente integrale decât alimente procesate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite