Adrian Negrescu, despre anul 2023: E calmul dinaintea furtunii pe zona asta de ENERGIE

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
curent electric / foto pexels ilustrativ
EXCLUSIV
curent electric / foto pexels ilustrativ

Analistul economic, Adrian Negrescu, a vorbit la emisiunea "Totul despre bani" despre situația economică și energetică a României în 2023.

"Cred că e calmul dinaintea furtunii pe zona asta de energie, pentru că da, noi ne-am salvat destul de bine în iarna acestui an, pentru că am avut o iarnă destul de blândă. Am reușit să cumpărăm energie și gaze la niște prețuri mari, dar cât de cât am avut de unde să cumpărăm. Mi-e teamă că în perspectiva următorului sezon de iarnă lucrurile se vor complica semnificativ.

Sursele de aprovizionare cu gaze în principal sunt din ce în ce mai puține, noi încercăm acum să aducem gaze din Azerbaidjan, am creat niște protocoale cu autoritățile din Kazahstan, Azerbaidjan, dar până să le punem în practică mai durează.

S-ar putea să avem o problemă cu asigurarea necesarului de gaze, gândiți-vă că noi am consumat cam 60-70% din gazele pe care le stocasem deja în rezerve. Ce se va întâmpla iarna viitoare dacă vom avea o iarnă dificilă, vor fi creșteri foarte mari la gaze, la fel și pe zona energiei.

În condițiile în care noi nu investim în zona de energie și închidem capacități de producție, mai ales pe zona asta de cărbune care producea energie în bandă, vom avea niște probleme majore. Mi-e teamă că această criză energetică o să revină în prim-plan undeva în luna octombrie a acestui an", a declarat Adrian Negrescu.

Interviul integral AICI:

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel