Adidas reia vânzările unui stoc de încălțări pentru care a colaborat cu Kanye West

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Kanye West / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kanye West / Ilustrație: Oana Pavelescu

Firma de produse sport va pune la vânzare un al doilea stoc pentru o gamă de adidași foarte dorită de către clienții săi. O parte din banii obținuți din vânzări se vor fi donați.

Adidas a anunţat că va relua în august vânzarea parţială a stocului său de pantofi sport Yeezy, creaţi în colaborare cu artistul Kanye West, şi a confirmat că doreşte să doneze o parte din profit unor ONG-uri care luptă împotriva antisemitismului şi rasismului, relatează AFP.

Produsele vor fi disponibile "începând cu 2 august (şi pe tot parcursul lunii) cu o lansare treptată pentru a ajuta la gestionarea cererii", a declarat producătorul german de articole şi echipamente sportive într-un comunicat.

O primă punere în vânzare parţială, pentru câteva zile, în luna mai, a stocului de celebri adidaşi Yeezy a generat o cerere enormă, parţial nesatisfăcută, potrivit Financial Times.

Gama disponibilă va include unele dintre cele mai populare modele existente, inclusiv Yeezy Boost 350 V2, 500 şi 700.

Produsele vor fi disponibile doar pe platformele digitale, cele ale Adidas şi, în plus, din luna mai, pe cele ale retailerilor parteneri.

Adidas şi-a încheiat colaborarea în octombrie 2022 cu controversatul rapper, numit în prezent Ye, după ce acesta a făcut remarci antisemite.

Pe rafturile producătorului de echipament sportiv a rămas un stoc de adidaşi în valoare de 1,2 miliarde de euro. Între varianta de a-l distruge sau de a renunţa la acesta pe parcurs, a fost aleasă cea de-a doua opţiune.

Două ONG-uri vor primi, la fel ca în luna mai, o parte din profiturile generate de aceste vânzări: Liga Anti-Defăimare al cărei scop este lupta împotriva tuturor formelor de antisemitism, precum şi un ONG creat de Philonise Floyd, fratele lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit în timpul unei arestări abuzive în mai 2020 în Minneapolis (SUA).

Citește și: Adidas a decis ce va face cu "milioanele" de pantofi ai lui Kanye West

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel