Adidas a decis ce va face cu "milioanele" de pantofi ai lui Kanye West

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Kanye West / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kanye West / Ilustrație: Oana Pavelescu

Brandul german Adidas avea în stoc adidași nevânduți în valoare de peste un miliard de dolari, din cauza încheierii bruște a parteneriatului cu rapperul Kanye West.

Dar joi, Bjørn Gulden, CEO-ul Adidas, a anunțat că firma va relua vânzarea stocului rămas din linia Yeezy a lui West și va dona încasările în scopuri caritabile.

"Ceea ce încercăm să facem acum, în timp, este să vindem părți din acest stoc și să donăm bani organizațiilor care ne ajută și care au fost, de asemenea, afectate de declarațiile lui Kanye", a declarat dl Gulden în timpul adunării anuale a acționarilor Adidas.

Adidas a pus capăt parteneriatului cu West în octombrie, după ce rapperul, care acum își spune Ye, a făcut remarci antisemite pe rețelele de socializare. Dar s-a confruntat cu unele dificultăți financiare de la rezilierea contractului cu West, a cărui linie reprezenta aproape 10% din veniturile anuale ale Adidas.

Compania a luat în considerare mai multe opțiuni cu privire la ce să facă cu stocul, inclusiv distrugerea acestuia, ceea ce, potrivit acesteia, i-ar fi costat aproape 550 de milioane de dolari. Compania anunțase deja săptămâna trecută că pierderea lui Yeezy i-a costat 441 de milioane de dolari în vânzări, la șapte luni după ce a luat decizia rapidă de a pune capăt parteneriatului cu West.

Adidas a declarat deja că își va îndrepta atenția spre restabilirea sa ca brand sportiv, concentrându-se pe baschet și fotbal.

"Vrem să dublăm toate lucrurile care sunt centrate pe Statele Unite, în special în jurul sportului", a declarat luna trecută președintele Adidas North America, Rupert Campbell, pentru Wall Street Journal.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel