Adele sparge topurile: În doar trei zile, albumul său devine cel mai bine vândut material discografic din 2021

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 24 noi 2021, 11:30 | Categorie: Lifestyle
Foto: Adele, Instagram
Foto: Adele, Instagram

Albumul "30" al cântăreţei britanice Adele a devenit cel mai bine vândut material discografic lansat în 2021 şi a stabilit această performanţă în doar trei zile, informează Variety.

Albumul "30" a depăşit cel mai bine vândut album din acest an, "Evermore", al cântăreţei Taylor Swift, care, de la lansarea sa (decembrie 2020), până pe 18 noiembrie, a fost vândut în 462.000 de unităţi.

Potrivit companiei MRC Data, citată de publicaţia americană Billboard, noul album al artistei britanice, lansat vineri, 19 noiembrie, a atins, în doar trei zile, pragul de 500.000 de unităţi vândute, depăşind vânzările oricărui album muzical care a apărut pe piaţă în ultimele 11 luni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)Albumul cântăreţei Adele a întrecut şi recordul de vânzări înregistrate într-o singură săptămână din acest an, care aparţinea tot cântăreţei Taylor Swift cu albumul "Red (Taylor's Version)", lansat pe 12 noiembrie şi care s-a vândut în şapte zile în 369.000 de copii în Statele Unite.

Pe primul loc în SUA


Echivalentul american pentru unităţile de albume vândute de albumul "30" - un număr care include vânzările tradiţionale de albume, difuzările echivalente de albume în streaming (SEA) şi difuzările echivalente ale pieselor unor albume (TEA) - a depăşit pragul de 575.000 de unităţi, potrivit Billboard.

Actuala săptămână de monitorizare a vânzărilor de albume din Statele Unite se va încheia pe 25 noiembrie, data la care americanii celebrează Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving). Jurnaliştii de la Billboard vor anunţa vânzările finale ale albumului "30" în prima săptămână după lansare în data de 28 noiembrie, după ce MRC Data va finaliza analiza datelor.

Citește și: Adele, la Oprah: Ce bine ar fi fost dacă la şcoală n-aş fi descoperit băieţii şi cineva mi-ar fi spus să fac sport


Conform acestor prognoze, "30" va ocupa primul loc în topul Billboard 200 al albumelor începând din 4 decembrie (un clasament care reflectă vânzările realizate în săptămâna care se încheie pe 25 noiembrie). Astfel, "30" va deveni cel de-al treilea album al cântăreţei Adele care ajunge pe primul loc în topul muzical din Statele Unite.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience