Activitatea ieftină și plăcută cu beneficii pentru sănătate. Poate îmbunătăți coordonarea și echilibrul

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @stockking
FOTO: Freepik @stockking

O activitate pe care puteți să o desfășurați în casă sau afară vine cu multiple beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională.

Adulți sau copii putem să ne bucurăm de o activitate plăcută care are o multitudine de beneficii pentru sănătate. O putem efectua în casă, cu condiția să nu deranjăm vecinii, sau afară, în parc, ori, de ce nu, chiar în fața blocului.

Săritul cu coarda, căci despre el este vorba, este ieftin și plăcut. Acesta nu doar că vă va îmbunătăți cardio și forța musculară, dar va ajuta și la arderea caloriilor pentru a susține pierderea în greutate.

Săritul cu coarda, beneficii

Pe lângă ajutorul în scăderea în greutate, săritul cu coarda are mai multe beneficii pentru sănătatea fizică și psiho-emoțională.

Îmbunătățește condiția fizică

Săritul cu coarda este o excelentă metodă de îmbunătățire a condiției cardio-respiratorii.

Săritul continuu pentru o perioadă de timp necesită mai mult sânge și oxigen pentru a fi pompate către mușchii care lucrează, ceea ce crește ritmul cardiac și respirator pentru a face față cererii crescute.

Mai mult decât atât, acest exercițiu vă va întări inima și vă va îmbunătăți capacitatea pulmonară.

Întărește mușchii

Dacă sunteți în căutarea unui antrenament eficient pentru tot corpul, încercați să săriți coarda.

Săritul cu coarda se bazează pe mușchii din partea inferioară a corpului, pe cei din partea superioară a corpului și pe mușchii abdominali.

Construiește oase mai puternice

Săritul coardei este un exercițiu cu impact ridicat care solicită oasele într-un mod sănătos pentru a le face mai puternice.

În timp ce o persoană sare, organismul răspunde la stresul temporar asupra oaselor cauzat de forțele de reacție la sol prin construirea lor din nou mai puternice și mai dense.

Poate îmbunătăți coordonarea și echilibrul

Adăugarea săritului cu coarda la rutina de antrenament poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți echilibrul și coordonarea.

Săritul cu coarda implică coordonarea brațelor, picioarelor și trunchiului, menținând în același timp un ritm constant.

În plus, trebuie să aveți un echilibru adecvat pentru a vă menține centrul de greutate și a permite picioarelor să se desprindă de sol în mod repetat, arată Healthline.

Este distractiv

Pentru mulți oameni, exercițiile fizice pot părea ceva dificil, uitând poate din bucuria și plăcerea din copilărie, cu acele campionate realizate între blocuri.

Cu toate acestea, săritul cu coarda poate fi un exercițiu distractiv, dar foarte eficient, care poate readuce bucuria în rutina de exerciții fizice.

Mai mult, vă puteți modifica rutina de sărit coarda pentru a adăuga noutate și dificultate pe măsură ce deveniți mai bun la ea.

Dacă sunteți părinte, puteți să săriți coarda alături de copii, petrecând astfel un timp de calitate cu aceștia.

Nu vă costă nimic, iar bucuria unei activități plăcute alături de cei mici face mai mult decât vă puteți imagina.

Vezi și: Rodia, sursa de vitamine necesare creierului. Care sunt beneficiile unui pahar de suc, dar și contraindicațiile consumului de rodie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel