Acțiunile Tesla au suferit o scădere drastică, pe fondul interferențelor lui Elon Musk

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Reuters:Tesla va produce o maşină electrică de 25.000 de euro la fabrica din Germania
Reuters:Tesla va produce o maşină electrică de 25.000 de euro la fabrica din Germania

Acțiunile companiei Tesla au avut o săptămână neagră, înregistrând cea mai mare scădere din 2020. 

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 16% în timp ce CEO-ul Elon Musk a citat cele „7 zile, într-adevăr, foarte intense” pentru urmăritorii  săi de pe Twitter. Acțiunile Tesla au terminat vineri, 30 septembrie, la 265,25 de dolari. La închiderea pieței o săptămână mai târziu, acțiunile Tesla se tranzacționau la 223,07 de dolari, înregistrând o scădere de aproape 16%. A fost cea mai proastă săptămână pentru acțiuni din martie 2020, când pandemia de Covid-19 a început să stăpânească SUA, punând lacătul pe afaceri și viața publică.

În weekend, Tesla a raportat numere de producție și livrare de vehicule electrice care nu au îndeplinit așteptările analiștilor. Luni, Musk a stârnit o furtună politică, opinând despre modul în care crede că ar trebui rezolvată invazia brutală a Ucrainei de către Rusia. După aceea, registrele publice au dezvăluit că Musk a informat Tribunalul din Delaware că va finaliza achiziția Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari, după o înțelegere pe care încercase să o evite de luni de zile.

Livrările au avut un deficit substanțial


Potrivit estimărilor compilate de FactSet-holded Street Account, analiștii se așteptau ca Tesla să raporteze livrări de 364.660 de mașini pentru perioada care se încheie la 30 septembrie 2022. Însă weekendul trecut, Tesla a raportat livrări de 343.000 în total și producția de 365.000 de mașini electrice, în ciuda faptului că a început producția la două fabrici noi din Brandenburg, Germania și Austin, Texas.

Analiștii s-au întrebat dacă Tesla se confruntă acum cu erodarea cererii în China, unde se confruntă cu cea mai puternică concurență din partea BYD, producătorul de baterii litiu-ion și producătorul de vehicule electrice ale lui Warren Buffet.

Tesla a organizat, de asemenea, un eveniment de recrutare pentru ingineri, vineri seara, săptămâna trecută, în care a scos la concurs un prototip brut, timpuriu, al unui robot umanoid și a vorbit despre provocările rămase și despre progresul în dezvoltarea tehnologiei de auto-conducere care își poate transforma mașinile în robotaxi cu o actualizare software. 

Demo-ul robotului nu a reușit să-i impresioneze pe cei din industrie, dar potențialul său i-a captivat unii fani și analiști optimiști.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel