Aceste 10 alimente mențin ficatul sănătos. Include-le în dieta ta

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Andres Ayrton
Foto: pexels, Andres Ayrton

Principalii dușmani ai ficatului sunt alimentele grase și prăjite, băuturile nesănătoase, alcoolul și drogurile.

Alimentația corectă este cel mai important lucru pentru un ficat și un organism sănătos, așa că este bine să alegeți alimentele potrivite pentru fiecare masă.

Poate ați uitat, dar ficatul este cel mai mare organ intern al nostru, care este responsabil pentru peste 500 de funcții vitale. Pentru a proteja sănătatea acestui organ important, alegeți alimentele cu înțelepciune, iar noi vă aducem o listă cu cele mai bune. 

1. AFINE

Fructele precum căpșunile sau afinele nu sunt doar extrem de gustoase, ci și alimente pe care organismul le iubește. Ele aparțin grupului de superalimente deoarece sunt bogate în nutrienți și antioxidanți care protejează sănătatea ficatului. 

2. CEAI VERDE 

Ceaiul verde este menționat ori de câte ori vine vorba de sănătate, deoarece este plin de ingrediente care beneficiază organismul. Multe studii au arătat că consumul zilnic de ceai verde este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea inimii și poate afecta reducerea stresului oxidativ și a deșeurilor găsite în ficat. 

3. LEGUME CU FRUNZE VERZI 

Legumele cu frunze verzi ar trebui să aibă întotdeauna un loc în farfurie. Acest superaliment este plin de nutrienți care vor proteja sănătatea. De asemenea, ajută la creșterea nivelului de enzime care acționează ca agenți de curățare a ficatului. 

4. CAFEA 

Cafeaua este un aliment sănătos, bineînțeles dacă este folosită cu moderație. Spre deosebire de multe băuturi îndulcite, cafeaua sprijină sănătatea ficatului, deoarece poate reduce riscul de a dezvolta boli hepatice cronice, cancer hepatic, ciroză și alte boli și afecțiuni. 

5. GHIMBIR 

Ghimbirul a fost un aliment popular pentru sănătate de secole și, împreună cu turmericul, este considerat o sursă de beneficii pentru sănătate în Orient. Ghimbirul oferă enzime care vor ajuta la eliminarea toxinelor din ficat. 

6. NUCI 

Și acestea sunt alimente care aparțin grupului de superalimente și conțin numeroși nutrienți care vor ajuta ficatul să funcționeze corect. O dietă bogată în aceste alimente poate reduce riscul de a dezvolta boli hepatice non-alcoolice. 

7. CITRICE 

Este deosebit de important de menționat lămâile, portocalele și limele, care conțin multă vitamina C, care stimulează activitatea ficatului și transformă toxinele în substanțe care se dizolvă mai ușor în apă; 

8. SFECLA ROȘIE

Sfecla roșie este considerată un superaliment dintr-un motiv pentru bogăția sa în nutrienți și beneficiile pentru sănătate. Este plin de betalaină , care este un antioxidant și crește producția de enzime de detoxifiere, care vor menține ficatul sănătos. 

Dacă suferiți de un ficat gras, includeți sfecla în dieta dumneavoastră.

9. ULEI DE MĂSLINE 

Este un aliment popular care este un înlocuitor excelent pentru multe uleiuri vegetale și ar trebui inclus în dietă în fiecare zi pentru a reduce procentul de grăsime din ficat. 

10. TURMERIC 

Turmericul este cunoscut în întreaga lume ca un superaliment deoarece are un efect foarte bun asupra organismului. Este bogat în antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii și protejează împotriva dezvoltării unor boli dar întărește și imunitatea. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel