ABBA anunță reeditarea în ediție specială a piesei Waterloo cu ocazia celei de-a 50-a aniversări

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
ABBA anunță reeditarea în ediție specială a piesei Waterloo cu ocazia celei de-a 50-a aniversări / Foto: Wikipedia
ABBA anunță reeditarea în ediție specială a piesei Waterloo cu ocazia celei de-a 50-a aniversări / Foto: Wikipedia

ABBA au anunțat o ediție specială a reeditării albumului "Waterloo".

Grupul pop suedez - format din Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad - a câștigat concursul Eurovision Song Contest în 1974 cu piesa care dă titlul celui de-al doilea album al lor, iar acum, în onoarea celei de-a 50-a aniversări a discului, acesta va fi lansat într-o serie de formate, împreună cu produse noi.

Albumul va fi lansat sub forma unui vinil 2LP de 45RPM cu masterizare Half-Speed, împreună cu o ediție limitată a celor trei single-uri de vinil lansate inițial de Polar în 1974.

Single-urile - care, pe lângă piesa de titlu, includ piese clasice precum "Honey, Honey" și "Hasta Mañana" - vor fi disponibile și sub formă de discuri cu imagini separate și va fi lansat și un vinil de 10 inci cu piesa de titlu în patru limbi diferite.

La momentul lansării sale inițiale, niciun alt album nu se vânduse în atâtea exemplare în țara de origine a grupului, iar Bjorn - care a scris piesa alături de Benny, în timp ce Agnetha și Anni-Frid au cântat cu vocea - și-a amintit că melodia i-a propulsat spre celebritate într-o perioadă în care toți erau artiști care se luptau în "cursa șobolanilor", încercând doar să plătească chiria.

El a declarat pentru Sky News: "Înainte de a câștiga concursul Eurovision cu "Waterloo", Benny Andersson și cu mine am fost într-o cursă de șoareci. Fugeam de colo-colo producând discurile altora, scriind cântece pentru alți oameni, mergând chiar și în turnee în diferite constelații doar pentru a plăti chiria. Dar de la "Waterloo", când au început să curgă drepturile de autor, din acel moment ne-am permis să spunem "nu" la orice altceva și să ne concentrăm doar pe scris. Atunci devii mai bun la asta. Și asta este ceea ce le doresc celor mai mulți compozitori din ziua de azi."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel