A murit Mark James, compozitorul hitului „Suspicious Minds”

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Compozitorul american Mark James, cunoscut pentru hituri precum „Suspicious Minds” interpretată de Elvis Presley și „Always on My Mind”, a decedat la vârsta de 83 de ani. Informația a fost publicată joi de Houston Chronicle, ziarul din orașul său natal, preluat de EFE.

Mark James, inclus în Songwriters Hall of Fame în 2014 şi autor al mai multor hituri, printre care se numără şi "Hooked on a Feeling", a murit la 8 iunie la domiciliul său din Nashville, a precizat joi ziarul.

Cele trei piese, "Suspicious Minds", "Hooked on a Feeling" şi "Always on My Mind", au figurează într-un clasament al celor mai importante 100 de melodii ale secolului XX, întocmit de organizaţia responsabilă de acordarea licenţelor muzicale BMI, a precizat Houston Chronicle.

De asemenea, "Suspicious Minds" figurează pe lista cu cele mai bune 500 de melodii din toate timpurile, realizată de revista americană Rolling Stone.

Mark James a fost recompensat cu două premii Grammy, ambele în 1983, pentru piesa "Always on My Mind", pe care a compus-o împreună cu Wayne Carson şi Johnny Christopher.

Aceeaşi melodie a fost declarată "Cântecul anului" şi "Cântecul country al anului" după ce a fost înregistrată de Willie Nelson, piesa urcând pe poziţia a cincea a topului Billboard Hot 100 şi ajungând pe locul fruntaş în topul pieselor country.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel