8 lucruri pe care le poți curăța cu sare. Rezultatele la care nu te-ai fi gândit

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Francesco Alberti
Sursa foto: unsplash, autor Francesco Alberti

Nu numai că unele produse de curățenie sunt extrem de scumpe, dar multe dintre ele conțin o serie de substanțe chimice pe care nu le doriți sau de care nu aveți nevoie pentru proiectele de curățenie. O soluție naturală pe care o puteți folosi pentru o serie de proiecte de menaj, este sarea. Sunteți curioși să aflați ce puteți curăța cu sare? Citește mai departe acum.

1. Pete de rugină

Amestecă sare cu suc de lămâie sau oțet pentru a scăpa de petele de rugină într-o clipită. Mai întâi asigură-te că pata este complet uscată. Folosind o lămâie? Stoarceți-o peste pată și apoi acoperiți sucul de lămâie cu un strat de sare. Lasă să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi curăță cu o cârpă sau un burete. Clătiți-o dacă este nevoie. Folosind oțet? Mai întâi amestecați sarea cu o lingură sau mai mult de oțet și întindeți acest amestec pe pata de rugină. Lasă-l să acționeze și, după un timp, curăță-l cu o periuță de dinți veche. Același lucru este valabil și pentru această metodă, puteți clăti după aceea pentru un rezultat foarte curat.

2. Acumularea de calciu

Combinația dintre sare și lămâie este un războinic de prim rang în lupta împotriva acumulărilor de calciu. Ai probleme cu acumulările de pe capul de duș sau de la chiuveta din bucătărie? Presară sare pe o jumătate de lămâie și freacă pe suprafețele cromate sau de cupru. Această metodă are un beneficiu suplimentar atunci când este folosită pe cupru: combate decolorarea. Perfect!

3. Petele de transpirație

Ni se întâmplă tuturor, dar tot nu este amuzant: petele de transpirație pe haine. Din fericire, le putem face să dispară ca zăpada la soare cu puțină sare și apă caldă. Amestecă patru linguri de sare cu un litru de apă caldă și înmoaie haina în ea. Atenție: acest remediu nu funcționează pentru toate hainele. Țesăturile fragile, cum ar fi satinul, nu pot fi puse în sare.

4. Tocător

După un timp, tocătoarele se pot murdări destul de mult. Deși le puteți spăla după fiecare utilizare, este greu să le faceți să arate ca noi. Și mai ai și tăblițele de tăiat din lemn- nu le poți pune în mașina de spălat vase, ceea ce le face și mai greu de curățat complet. Din fericire, avem un truc ingenios pentru a rezolva asta. Combinația de sare și lămâie face minuni și pentru tăblițele de tăiat. Presară puțină sare pe placa de tăiat și freacă folosind o lămâie. Acest lucru va ajuta la scoaterea chiar și a celor mai dificile pete.

5. Canalizare înfundată

Aveți probleme cu scurgerile înfundate? Nu trebuie să te duci să cumperi un detergent scump pentru canalizare. Doar un pic de sare este suficient. Puneți sare în canalizare și clătiți-o bine cu apă caldă timp de două minute. 

6. Petele de cafea și ceai

Nu reușești să-ți cureți complet cănile, oricât ai încerca? Sarea va rezolva și în acest caz. Puneți puțină sare pe o cârpă umedă și frecați-o pe pete. În cel mai scurt timp cănile tale vor fi imaculate!

7. Absorbția petelor

Sarea funcționează pe toate tipurile de pete. Este deosebit de bună în special la preluarea și absorbirea petelor. Ai vărsat ceva pe covor? Presară rapid puțină sare pe pată. Acest lucru va ajuta ca petele să fie mai ușor de scos, potrivit tips-and-tricks.co

8. Un scrub

Scopul de a face un duș este să te cureți. Deci, este logic să vrei să scapi și de celulele moarte ale pielii. Ai putea să te duci să cumperi un scrub, dar toate microplasticele pe care le pun în ele nu sunt bune pentru mediu. Sarea de mare, pe de altă parte, își face treaba la fel de bine. Luați 100 de grame de sare de mare și amestecați-o cu 100 de mililitri de ulei. Acesta poate fi ulei de migdale, ulei de argan sau ulei de cocos. Adaugă apoi câteva picături de uleiuri esențiale pentru a da scrubului tău un parfum plăcut. Amestecă bine și poți folosi noul tău scrub!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel