7 mici secrete pe care cei mai calmi oameni le știu despre anxietate

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
unsplash, autor Fernando @cferdophotography
unsplash, autor Fernando @cferdophotography

Știu cum este să te simți când anxietatea te împiedică să te bucuri de viață. Te poate schilodi înainte de a avea măcar o șansă. Adesea, psihologii și terapeuții ne spun lucruri care înrăutățesc situația. Așa că trebuie să găsim soluțiile în oamenii care găsesc o modalitate de a-și realiza adevărata lor natură calmă.

1. Este un semn a ceea ce vă pasă

Anxietatea nu trebuie neapărat să ne îngrozească, așa cum o poate face pentru majoritatea oamenilor. Nu trebuie să intrăm în panică, pentru că acest lucru alimentează în primul rând sentimentul de anxietate. Privește anxietatea ca pe un indiciu curios a ceea ce te pasionează. Sunteți nervos pentru că vă pasă.

Iată cum să faci din emoții aliatul tău. Când vezi cum sunt, anxietatea se va diminua.

2. Anxietatea este inventată

Ieșiți din capul vostru și priviți lucrurile obiectiv pentru un moment. Anxietatea nu este un "lucru" în sensul în care credem noi că este. Anxietatea este un concept creat de om - o etichetă. Ea descrie sentimentul de presiune pe care îl avem atunci când ne opunem unei emoții. Atunci când rezistăm mai puțin și ne vedem emoțiile sub noi înfățișări - cum ar fi "entuziasmul" sau "energia" - totul se schimbă, potrivit yourtango.com

3. Autocompătimirea dizolvă anxietatea

Găsirea compasiunii față de noi înșine vine în mod natural atunci când încetăm să ne mai autoberburăm prin intermediul gândurilor noastre. O minte mai liniștită creează mediul perfect pentru compasiune. Putem încuraja acest lucru căutând dovezi care să susțină adevărul că suntem demni de compasiune. Găsiți-o și anxietatea se disipează.

4. Cu cât volumul gândurilor tale este mai mare, cu atât te simți mai anxios

Știu cum este să mă trezesc în miez de noapte și să mă frământ cu gândurile mele până când simt panică. Acest lucru se întâmplă pentru că îmi întrețin continuu gândurile negative. Mă concentrez asupra a ceea ce este greșit, iar acest lucru accelerează ciclul. Întoarcerea atenției către respirația nazală sau chiar repetarea unei mantre reconfortante ("totul este în regulă") ajută la scăderea volumului de gânduri.

5. Obiceiurile proaste de sănătate amplifică anxietatea

Nu faptul că mâncarea procesată te face anxios. Ci faptul că atunci când îți arunci corpul și sănătatea în dezordine cu o alimentație de proastă calitate, este mai probabil să cazi în obiceiuri de gândire nefolositoare care te fac să te simți mai anxios.

Tratează-ți bine corpul și vei crea mediul fizic ideal pentru o minte mai calmă.

6. Ceilalți oameni nu îți pot scădea valoarea

Alfred Adler a spus odată: "Toate problemele noastre sunt probleme interpersonale". El avea dreptate. Toată suferința noastră își are în cele din urmă rădăcinile în ceea ce credem despre noi înșine în contextul altor persoane.

Acesta este motivul pentru care posedați un tip special de putere atunci când asimilați profund adevărul că ceilalți nu vă pot scădea valoarea de sine.

Cum așa? Pentru că stima de sine este doar un concept pe care l-ai inventat.

7. A fi calm este o atitudine

O greșeală pe care mulți o fac este să creadă că trebuie să existe condiții corecte în viața noastră pentru a ne bucura de un sentiment de calm.

Copiii trebuie să doarmă.
Finanțele trebuie să fie în ordine.
Vremea trebuie să fie perfectă. Să nu fie bine.
Totul ține de percepție.

Anxietatea este auto-creată. Ca atare, pentru a trăi o viață calmă, trebuie să te decizi să fii calm, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața ta.



Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel