6 ceaiuri care pot înlocui cafeaua. Conțin antioxidanți și ajută în reducerea ritmului de îmbătrânire

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

FOTO: Freepik @8photo
FOTO: Freepik @8photo

Aflați care sunt cele mai bune ceaiuri cu efect anti-îmbătrânire.

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi la nivel global. Unii consumă sub formă de infuzie de plante și fructe, alții încarcă să înlocuiască o altă băutură răspândită, cafeaua. Indiferent de alegerea pe care o faceți, important este să vă bucurați de moment, dar și de beneficiile pe care vi le oferă o astfel de băutură, caldă sau rece, după preferințe și sezon.

Ceaiul verde. Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri pe care le puteți bea, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.

”Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care au beneficii de sănătate pe scară largă, de la prevenirea bolilor, reducerea inflamațiilor și chiar potențial prevenirea cancerului.

Acești antioxidanți acționează în organism pentru a preveni și a reduce daunele celulare cauzate de toxine și de radicalii liberi, care pot cauza încetinirea semnificativă a metabolismului. Îi absorbim în principal prin intermediul compușilor vegetali, fitonutrienților și aminoacizilor din alimentele pe care le consumăm și ceaiurile pe care le bem, cum ar fi ceaiul verde”, spune nutriționistul Trista Best,citată de Eat This.

Ceaiul Rooibos. Chiar dacă nu este la fel de popular ca ceaiul verde sau negru, are o serie de beneficii în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă.

”Ceaiul Rooibos conține superoxid dismutază (SOD), o enzimă care se găsește în toate celulele vii. SOD are proprietăți anti-îmbătrânire și poate ajuta la încetinirea dezvoltării ridurilor.

Ceaiul Rooibos conține, de asemenea, acid alfa-hidroxi, unul dintre principalele ingrediente folosite pentru tratamentele pielii (în principal pentru a ajuta la reducerea ridurilor) de către dermatologi”, spune nutriționistul Courtney D'Angelo pentru sursa menționată anterior.

Ceaiul Oolong este ușor la aromă și culoare, însă vine la pachet cu beneficii anti-îmbătrânire, în special pentru piele. Ceaiul este bogat în anti-oxidanți, de asemenea, ajută la ameliorarea eczemelor, precum și la reducerea ridurilor și a ștergerii petelor de vârstă. Totodată, acest ceai face pielea mai strălucitoare, având efecte benefice asupra sănătății oaselor și a dinților.

Ceaiul Matcha. Matcha este, din punct de vedere tehnic, un tip de ceai verde care este măcinat fin sub formă de pulbere. În timp ce majoritatea frunzelor de ceai verde sunt cultivate și recoltate la soare, matcha crește la umbră.

”Plin de antioxidanți care ajută la stabilizarea radicalilor liberi dăunători, matcha este foarte bun pentru sănătate. De asemenea, ajută să vă oferiți o piele vibrantă și ajută la diminuarea liniilor fine”, spune nutriționistul Bill Bradley, directorul Mediterranean Living.

Hibiscusul este un ceai revigorat, de vară, cu gust delicios fie că este consumat cald sau cu gheață. Pe lângă gustul plăcut, acesta vine și la pachet cu multiple beneficii asupra îmbătrânirii sănătoase.

”Nu numai că ceaiul de hibiscus este parfumat, dar poate ajuta și la inversarea efectelor îmbătrânirii. Este bogat în beta-caroten, vitamina C și antocianină, un antioxidant care ajută la combaterea inflamațiilor și la scăderea tensiunii arteriale”, spune Bradley.

Ceaiul negru. Acesta este potrivit pentru cei care doresc un plus de energie, dimineața sau după-amiază, un bun înlocuitor al cafelei, fiind bogat în cofeină, fapt care îl face eficient în controlul greutății. Ceaiul negru are, în mare parte, aceleași beneficii anti-îmbătrânire ca și ceaiul verde.

Vezi și: Semințele de papaya, sursă importantă de antioxidanți. Au efect anticancerigen și ajută digestia. Care sunt riscurile consumului exagerat de semințe

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel