5 greșeli pe care toată lumea le face cu aerul condiționat din mașină

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Philipp Katzenberger
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Philipp Katzenberger

Să conduci o distanță lungă într-o mașină fără aer condiționat este cel mai rău! Totuși, să ai aer condiționat în mașină este uimitor: Dar, trebuie să folosești aerul condiționat în mod corect! Iată câteva greșeli comune legate de aerul condiționat și cum să le remediați.

1. Puneți aerul condiționat la cea mai mare valoare imediat ce vă urcați în mașină

Mulți oameni pornesc aerul condiționat imediat ce se urcă în mașină și îl pun și pe setarea cea mai înaltă. Aceasta este însă o mare greșeală, deoarece este mult mai bine să deschideți toate ușile și ferestrele cu aproximativ un minut înainte de a intra în mașină. În acest fel, temperatura va scădea destul de mult deja înainte de a porni mașina. Asta înseamnă că aerul condiționat va trebui să lucreze mult mai puțin intens odată ce începeți să conduceți.

2. Țineți "recircularea" pornită

Atunci când tocmai ați intrat în mașină, este o idee bună să porniți recircularea. În acest fel, mașina se va răci mult mai repede. După ce mașina s-a răcit, însă, ar trebui să puneți din nou aerul condiționat să folosească aerul exterior. Acest lucru va face ca fluxul de aer rece să fie împărțit mult mai uniform în toată mașina.

3. Să nu pornești aerul condiționat dimineața pentru că afară e încă răcoare

În majoritatea zilelor călduroase, dimineața este încă răcoare, dar după-amiaza se face foarte cald. Cei mai mulți oameni pornesc aerul condiționat doar atunci când se încălzește efectiv în mașină, când conduc. Totuși, este mai bine să îl porniți deja puțin mai devreme, pentru că astfel veți evita ca geamurile să se aburească în interior. Geamurile aburite ar putea să vă compromită capacitatea de a vedea drumul, ceea ce ar putea duce la situații periculoase pe șosea.

4. Direcționarea fluxului de aer în direcția greșită

De multe ori, oamenii nici măcar nu observă că aerul condiționat este pornit pentru că au direcționat fluxul de aer în direcția greșită. Dacă vrei să creezi un flux de aer distribuit uniform, ar trebui să îndrepți aerul în sus, în loc să îl îndrepți spre fețele oamenilor din mașină. În acest fel, întreaga mașină se poate răcori în loc să se răcească doar fața ta. De asemenea, este mult mai confortabil în acest fel, potrivit tips-and-tricks.co

5. Întreținere

S-ar putea să nu-ți placă să auzi asta, dar chiar și aerul condiționat al mașinii tale are nevoie de întreținere. Filtrul aerului condiționat trebuie înlocuit la fiecare 15.000-20.000 de kilometri. În plus, trebuie să înlocuiți și refrigerantul la fiecare doi ani. Așadar, dacă vrei ca aerul condiționat să funcționeze corect, asigură-te că ții pasul cu întreținerea acestuia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel