4 obiceiuri care îți vor accelera metabolismul după 50 de ani

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Îmbătrânirea este inevitabilă și, pe măsură ce îmbătrânești, semnele apar în corpul tău, ceea ce înseamnă că și metabolismul poate încetini. 

„Metabolismul este un set complex de procese fiziologice care dictează lucruri precum temperatura corpului, creșterea și repararea celulelor, gestionarea hormonilor și digestia alimentelor”, explică nutriționista Molly Hembree pentru Eat This. „Adesea suntem interesați de manipularea metabolismului legat de rata cu care alimentele sunt arse, deoarece sprijină eforturile de gestionare a greutății”.

Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook, susține că

„Nimeni, nimic (mâncare sau băutură) nu îți accelerează metabolismul, punct!”, spune Goodson. „Există unele lucruri care pot contribui indirect la acesta, dar nu îl accelerează.”

Bea multă apă

Hembree sugerează că băutul de suficientă apă este o modalitate excelentă de a ajuta la accelerarea metabolismului după 50 de ani.

"11,5 căni pe zi pentru femei și 15,5 căni pe zi pentru bărbați sunt recomandările totale de lichide. Sfatul meu este ca cel puțin jumătate din acestea să fie 100% apă", spune ea.

Dacă doriți să adăugați un plus de aromă, încercați să beți apă cu lămâie. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la promovarea săturației, ceea ce duce la scăderea în greutate.

Băuturi cu proteine

„Dintre toți macronutrienții, proteinele necesită cea mai mare energie pentru a se descompune și a digera”, spune Goodson. „Ca și dieteticieni, spunem adesea, „proteinele vă ajută să vă săturați mai repede și să vă mențin sătul mai mult”, iar asta se datorează faptului că au o rată de digestie mai lentă decât carbohidrații sau grăsimile”.

Prin urmare, Goodman recomandă să beți băuturi cu proteine. Exemplele includ băuturile făcute cu lapte de vacă, iaurt grecesc sau pudră de proteine, care ar putea ajuta la menținerea metabolismului în viteză ridicată, precum și la reducerea apetitului.

Evitați să beți mult alcool

„S-a demonstrat că evitarea consumului excesiv de alcool susține un metabolism sănătos”, spune Hembree.

Potrivit lui Hembree, consumul în exces de alcool ar fi mai mult de 2 băuturi pe zi pentru bărbați și mai mult de 1 băutură pe zi pentru femei.

Dacă este consumat cu moderație, consumul de alcool nu este atât de rău pe cât pare. Cu toate acestea, consumul excesiv de băutură ar putea duce nu numai la creșterea în greutate din cauza caloriilor goale, ci și la alte probleme de sănătate, cum ar fi probleme cardiace și hipertensiune arterială.

Ceaiul verde

„Una dintre cele mai puternice băuturi pentru pierderea în greutate este ceaiul verde”, spune Goodson. „Catechinele găsite în ceaiul verde sunt antioxidanți despre care s-a demonstrat că pot crește arderea grăsimilor și măresc metabolismul.”

În plus, Goodson mai spune că cofeina găsită în ceaiul verde poate ajuta la îmbunătățirea performanței la exerciții fizice, oferind un plus de energie.

Pentru beneficii sporite, ea sugerează să încercați să consumați matcha - un tip de ceai verde care este foarte concentrat în catechine.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel