3 melodii despre care nu știai că Alicia Keys a scris pentru alți artiști

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
3 melodii despre care nu știai că Alicia Keys a scris pentru alți artiști / FOTO: Facebook
3 melodii despre care nu știai că Alicia Keys a scris pentru alți artiști / FOTO: Facebook

Este o artistă multi-premiată la premiile Grammy, căsătorită cu producătorul Swizz Beatz și este cunoscută ca o icoană culturală și o viziune a înțelepciunii. Ce poate fi mai bun? Este o zeitate în acest moment.

În timp ce Keys a ajuns la faimă datorită unor hituri precum "No One", "Fallin'" și "If I Ain't Got You", vedeta a avut un impact asupra lumii muzicale cu o multitudine de albume, single-uri și simpla ei prezență pe scenă și în afara ei. Atunci când apare, știi că este important.

Dar, așa cum Keys a ajutat la ridicarea stelei sale la niveluri paradisiace în ochii publicului prin talentul și gustul său muzical, tot așa și-a folosit talentul pentru a-i ajuta și pe alții, scriind chiar melodii pentru giganți precum Christina Aguilera și Whitney Houston.

1. "Impossible", Christina Aguilera

Scris de Alicia Keys

De pe cel de-al patrulea album al Aguilera, Stripped, care s-a vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare, acest cântec a fost scris doar de Keys. De asemenea, o prezintă pe Keys alături de Aguilera. Cele două glumesc una peste alta: "I've got something on my mind", spune Aguilera. "Vorbește despre asta, fată", îi oferă Keys. Apoi începe cântecul jazzy, cu pian, bogat în armonii și o tobă rapidă. Pe măsură ce piesa, care a fost înregistrată la Electric Lady Studios din New York, se desfășoară, Aguilera cântă frază după frază, plină de suflet și prețioasă ca un șir de diamante. Se poate auzi influența lui Keys, frazele lungi trase și fundația jazzy, chiar blues. Ascultați piesa mai jos.

2. “Million Dollar Bill,” Whitney Houston

Scris de Alicia Keys și Swizz Beatz

Extrasă de pe cel de-al șaptelea album de studio al lui Houston, I Look to You, din 2009, piesa "Million Dollar Bill" a fost scrisă de Keys (și de soțul ei, producătorul Swizz Beatz) și preia melodia "We're Getting Stronger" a cântăreței R&B Loleatta Holloway, de pe LP-ul Loleatta, din 1976. Acest cântec este scris în colaborare cu Norman Harris. Ideea pentru piesa lui Houston a fost adusă lui Keys și Beatz de către directorul discografic Clive Davis.

Houston a povestit despre procesul de creație: "Când [Keys] a cântat la una dintre petrecerile lui [Clive], acum 2 ani, m-am uitat la ea, și era pe vremea când scosese discul [No One], și a fost singurul disc care a ajuns la radio și care m-a inspirat... M-am dus la ea și, din senin, i-am spus: "Hei, crezi că ai putea să mi fii producător?". Ea a spus: "Da, cred că pot". Apoi am cântat un an mai târziu, iar ea a venit cu piesa 'Million Dollar Bill', iar eu am spus: 'Uau, incredibil'."

Până în prezent, "Million Dollar Bill" este ultimul single extras de Houston de pe un album de studio, iar melodia plină de suflet reprezintă ultima lansare din viața ei înainte de moartea ei prematură din 2012. 

3. "Empire State of Mind", Jay Z

Scris de Angela Hunte, Jane't Sewell-Ulepic, Al Shux, Jay Z și Alicia Keys

Hitul din 2009 a fost totul. Este încă o melodie, peste un deceniu mai târziu, pe care o auzi des la radio, în magazine, în emisiuni de televiziune, filme și reclame. Și, deși ar fi ușor de crezut că prolificul și talentatul Jay Z a scris-o în întregime, nu este adevărat. Keys a avut o mare contribuție la interpretarea și scrierea cântecului.

Extrasă de pe albumul din 2009 al lui Jay, Blueprint 3, piesa a fost scrisă de rapper, Keys, Al Shux, Angela Hunte și Jane't Sewell-Ulepic. De fapt, de la aceste ultime două nume începe cântecul. Inițial a fost scris de Hunte și Sewell-Ulepic. Cele două au trimis melodia la Roc Nation, care a refuzat să o accepte. Dar apoi cei doi i-au trimis lui Jay însuși, care și-a scris propriile versuri și a păstrat cârligul lor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel