15 laxative naturale. Cum să tratezi constipația fără medicamente

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @aghavni001
Foto: Freepick @aghavni001

Care sunt cele mai puternice laxative naturale și cum poți combate constipația fără medicamente.

Ce sunt laxativele și cum funcționează?

Laxativele pot avea efecte puternice asupra sănătății dumneavoastră digestive, ajutând la ameliorarea constipației și promovând mișcările regulate ale intestinului. Acestea sunt adesea folosite pentru a trata constipația, o afecțiune caracterizată prin mișcări intestinale rare, dificile și, uneori, dureroase.

Multe laxative naturale disponibile pot fi la fel de eficiente ca și produsele eliberate fără prescripție medicală pentru a preveni constipația.

Alimentul bogat în Seleniu care taie pofta de mâncare și combate cancerul. E recomandat pentru detox

Deși laxativele fără prescripție medicală pot fi foarte utile în ameliorarea constipației, utilizarea lor prea frecventă poate provoca tulburări electrolitice și modificări ale sărurilor și mineralelor din organism.

Dacă vrei să obții regularitate, încearcă să încorporezi câteva laxative naturale în rutina ta. Acestea pot fi alternative sigure și ieftine la produsele eliberate fără prescripție medicală și au efecte secundare minime, potrivit Healthline.

Iată lista laxativelor naturale

- Semințe de chia

Top 15 alimente bogate în calciu

Fibrele sunt un tratament natural și una dintre primele linii de apărare împotriva constipației.

Se deplasează prin intestine nedigerate, adăugând volum la scaune și încurajând regularitatea.

Studiile arată că sporirea aportului de fibre poate crește frecvența scaunelor și înmoaie scaunele pentru a le ușura trecerea.

Ele conțin în principal fibre insolubile, dar aproximativ 7-15% din conținutul total de fibre cuprinde fibre solubile.

Fibrele solubile absorb apa pentru a forma un gel, care poate ajuta la formarea de scaune mai moi pentru a ușura constipația.

- Fructe de pădure

Majoritatea soiurilor de fructe de pădure sunt relativ bogate în fibre, ceea ce le face o alegere excelentă ca laxativ natural ușor.

Fructele de pădure conțin două tipuri de fibre: solubile și insolubile.

Fibrele solubile, cum ar fi cele din semințele de chia, absorb apa din intestin pentru a forma o substanță asemănătoare unui gel care ajută la înmuierea scaunelor.

Fibrele insolubile nu absorb apa, dar se deplasează prin organism intacte, mărind volumul scaunului pentru o trecere mai ușoară.

Includerea câtorva soiuri de fructe de pădure în dieta dumneavoastră este o modalitate de a crește aportul de fibre și de a profita de proprietățile lor laxative naturale.

- Leguminoase

Leguminoasele sunt o familie de plante comestibile care include fasolea, năutul, lintea, mazărea și arahidele. Leguminoasele sunt bogate în fibre, ceea ce poate încuraja regularitatea.

Consumul de leguminoase poate ajuta la creșterea producției de acid butiric din organism, un tip de acid gras cu lanț scurt care poate acționa ca un laxativ natural.

Studiile arată că acidul butiric ar putea ajuta la tratarea constipației prin creșterea mișcării tractului digestiv.

De asemenea, acesta acționează ca agent antiinflamator pentru a reduce inflamația intestinală care poate fi asociată cu unele tulburări digestive, cum ar fi boala inflamatorie intestinală.

- Semințe de in

Semințele de in au proprietăți laxative naturale și sunt un tratament eficient atât pentru constipație, cât și pentru diaree.

Un studiu care a inclus 90 de participanți a arătat că făina de semințe de in a fost puțin mai eficientă decât lactuloza în ameliorarea constipației.

Semințele de in conțin un amestec bun de fibre atât solubile, cât și insolubile, care ajută la reducerea timpului de tranzit intestinal și adaugă volum scaunelor.

- Kefir

Kefirul este un produs din lapte fermentat.

Acesta conține probiotice, un tip de bacterii intestinale benefice care au o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imunitare și a sănătății digestive.

- Ulei de ricin

Produs din boabe de ricin, uleiul de ricin are o lungă istorie de utilizare ca laxativ natural.

După ce uleiul de ricin este consumat, el eliberează acid ricinoleic, un tip de acid gras nesaturat care este responsabil pentru efectul său laxativ.

Acidul ricinoleic acționează prin activarea unui receptor specific din tractul digestiv care crește mișcarea mușchilor intestinali pentru a induce o mișcare intestinală.

- Frunzele verzi

Câți bani faci în 5 ani, dacă renunți la 5 lei pe ZI. Calculul care te încurajează să faci ECONOMII

Frunzele verzi precum spanacul, varza kale și varza acționează în câteva moduri diferite pentru a îmbunătăți regularitatea și a preveni constipația.

În primul rând, sunt foarte dense în nutrienți, ceea ce înseamnă că oferă o cantitate bună de vitamine, minerale și fibre în relativ puține calorii.

Frunzele verzi sunt, de asemenea, bogate în magneziu. Acesta este ingredientul principal în multe tipuri de laxative, deoarece ajută la atragerea apei în intestine pentru a ajuta la eliminarea scaunelor.

- Mere

Merele sunt bogate în fibre, sunt pline de pectină, un tip de fibre solubile care pot acționa ca un laxativ.

- Ulei de măsline

Unele cercetări au constatat că consumul de ulei de măsline ar putea fi o modalitate eficientă de a atenua constipația.

În cadrul studiilor, s-a demonstrat că uleiul de măsline promovează mișcările intestinale și îmbunătățește simptomele constipației.

- Rabarbă

Rabarba conține un compus cunoscut sub numele de sennosid A, care oferă unele proprietăți laxative puternice.

Sennosida A scade nivelul AQP3, un tip de proteină care reglează conținutul de apă din scaune. Acest lucru duce la un efect laxativ prin creșterea absorbției de apă pentru a înmuia scaunul și a ușura mișcările intestinale.

- Tărâțe de ovăz

Produs din straturile exterioare ale boabelor de ovăz, tărâțele de ovăz au un conținut ridicat de fibre atât solubile, cât și insolubile, ceea ce le face o alegere bună ca laxativ natural.

- Prune uscate

Prunele uscate sunt, probabil, unul dintre cele mai cunoscute laxative naturale.

Acestea conțin, de asemenea, un tip de alcool de zahăr cunoscut sub numele de sorbitol. Sorbitolul acționează ca un laxativ atunci când este consumat în cantități mari.

Mai multe studii au constatat că prunele uscate pot crește frecvența scaunelor și pot îmbunătăți consistența mai bine decât alte laxative naturale, inclusiv fibrele de psyllium.

- Kiwi

Kiwi are proprietăți laxative, ceea ce îl face un mod convenabil de a ușura constipația. Acest lucru se datorează în principal conținutului său ridicat de fibre.

- Cafeaua

Pentru unele persoane, cafeaua poate crește nevoia de a merge la baie. Cafeaua conține cofeină, care poate afecta timpul necesar pentru ca substanțele să se deplaseze prin tractul digestiv, deși dovezile nu sunt concludente.

Cafeaua preparată nu conține fibre alimentare, dar are alte componente care pot ajuta la ameliorarea constipației.

- Apă

Apa este esențială pentru a rămâne hidratat, menținerea regularității, prevenirea constipației.

Cercetările arată că menținerea hidratării poate ajuta la ameliorarea constipației prin îmbunătățirea consistenței scaunului, făcându-l mai ușor de eliminat.

De asemenea, poate amplifica efectele altor laxative naturale, cum ar fi fibrele.

Pentru sănătatea generală, este esențial să consumați o cantitate adecvată de apă în fiecare zi.

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel