12 trucuri să scapi de STRES. De ce e bine să râzi mult

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick
Foto: Freepick

Cum poți scăpa de stres. Iată 12 trucuri care te vor ajuta.

Stresul ne face de multe ori să fim frustrați și irascibili, dar câteva trucuri vă pot ajuta să vă liniștiți și să vă mențineți calmi și relaxați.

Dacă stresul vă scapă de sub control și aveți nevoie de o ușurare rapidă, încercați unul dintre aceste sfaturi.

- Fiți activi

Orice formă de activitate fizică poate acționa ca un eliberator de stres. 

Activitatea fizică vă poate stimula endorfinele care vă fac să vă simțiți bine și alte substanțe chimice neuronale naturale care vă sporesc sentimentul de bunăstare. De asemenea, exercițiile fizice vă pot reorienta mintea asupra mișcărilor corpului, ceea ce vă poate îmbunătăți starea de spirit și poate ajuta ca iritațiile zilei să dispară. Luați în considerare mersul pe jos, joggingul, grădinăritul, curățenia, mersul pe bicicletă, înotul, ridicarea greutăților sau orice altceva care vă face să fiți activ.

- O dietă sănătoasă

Mâncatul unor alimente sătoase este o parte importantă a îngrijirii de tine. Încercați să mâncați o varietate de fructe și legume, precum și cereale integrale.

- Evitați obiceiurile nesănătoase precum alcool, tutun sau substanțe interzise

- Meditați

În timpul meditației, vă concentrați atenția și liniștiți fluxul de gânduri dezordonate care ar putea să vă aglomereze mintea și să vă provoace stres. Meditația poate insufla un sentiment de calm, pace și echilibru care poate fi benefic atât pentru bunăstarea emoțională, cât și pentru sănătatea generală.

- Râdeți mai mult

Când râzi, nu numai că îți ușurează încărcătura mentală, dar provoacă și schimbări fizice pozitive în corpul tău. Râsul îți înfierbântă și apoi îți răcește răspunsul la stres.

- Conectați-vă cu ceilalți

Când sunteți stresat și iritabil, instinctul poate fi să vă izolați. În schimb, întindeți mâna familiei și prietenilor și stabiliți legături sociale.

Contactul social este un bun antistres, deoarece vă poate oferi distragere a atenției, vă poate oferi sprijin și vă poate ajuta să tolerați suișurile și coborâșurile vieții. Așadar, luați o pauză de cafea cu un prieten, trimiteți un e-mail unei rude sau vizitați locul de cult.

- Afirmați-vă

S-ar putea să vrei să le faci pe toate, dar nu poți, cel puțin nu fără să plătești un preț. Învățând să spuneți nu sau fiind dispus să delegați vă poate ajuta să vă gestionați lista de lucruri de făcut și stresul.

A spune da poate părea o modalitate ușoară de a menține pacea, de a preveni conflictele și de a face treaba cum trebuie. Dar, de fapt, vă poate cauza conflicte interne, deoarece nevoile dvs. și cele ale familiei sunt pe locul doi, ceea ce poate duce la stres, furie, resentimente și chiar la dorința de a vă răzbuna. Iar asta nu este o reacție foarte calmă și pașnică.

- Încercați yoga

- Dormiți suficient

- Țineți un jurnal

- Ascultați muzică, fiți creativ

- Căutați consiliere psihologică

Consilierii sau terapeuții profesioniști vă pot ajuta să identificați sursele de stres și să învățați noi instrumente de adaptare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel