12 beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale vinului fiert

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Vinul fiert, bucurie pentru suflet, beneficii importante pentru sănătate.

Sezonul rece, al sărbătorilor de iarnă, este asociat cu vinul fiert, băutura de catre ne putem bucura în târgurile de Crăciun sau acasă, împreună cu familia și prietenii.

Iar pe lângă bucuria petrecerii unui timp de calitate alături de cei dragi, vinul fiert are și beneficii pentru sănătate, desigur, cu condiția unui consum moderat.

12 beneficii ale vinului fiert

Poate încetini procesul de îmbătrânire

Un studiu din 2017 realizat la Virginia Tech Carilion Research Institute a descoperit că resveratrolul, un compus polifenolic găsit în mod natural în coaja strugurilor roșii, ar putea ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire al organismului.

Resveratrolul este unul dintre antioxidanții prezenți în vinul roșu care pot lupta împotriva îmbătrânirii și a bolilor legate de vârstă, cum ar fi bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Așadar, atunci când savurați un pahar de Merlot, s-ar putea să oferiți organismului o doză de anti-îmbătrânire.

Poate îmbunătăți memoria

Resveratrolul poate fi util și în ceea ce privește memoria. Cercetătorii de la Georgetown University Medical Centre au descoperit că resveratrolul reduce capacitatea moleculelor dăunătoare ale sistemului imunitar de a se infiltra în țesutul cerebral, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva bolii Alzheimer.

Ar putea ajuta la scăderea colesterolului

Știre grozavă, dar depinde de tipul specific de vin roșu (sau suc de struguri roșii) pe care îl utilizați.

Un studiu de la Universidad Complutense de Madrid din Spania a arătat că strugurii roșii Tempranillo - folosiți pentru a produce anumite tipuri de vin roșu, cum ar fi Rioja - pot avea efecte semnificative asupra nivelurilor de colesterol.

Ar putea ajuta la protejarea inimii

Polifenolii - antioxidanții găsiți în vinul roșu - pot ajuta la menținerea elasticității vaselor de sânge și la reducerea riscului de formare a cheagurilor nedorite.

Profesorul John Folts, specialist în medicină cardiovasculară la University of Wisconsin-Madison, a declarat pentru Today: ”Sunt aproape la fel de eficienți ca aspirina.”

Ar putea ajuta la prevenirea răcelilor

Este sezonul în care răcim mai des, dar, se pare că un pahar săptămânal de vin fiert, alcoolic sau non-alcoolic, ar putea ține virusurile la distanță. Și totul datorită antioxidanților din strugurii roșii; aceștia luptă împotriva infecțiilor și protejează celulele împotriva efectelor radicalilor liberi.

Nucșoara poate detoxifia organismul

Bucurați-vă de nucșoară în vinul vostru fiert! Cine v-ar putea condamna; nu numai că are un gust magnific, dar acționează și ca agent detoxifiant și poate îmbunătăți sănătatea generală a organismului.

Mai exact, nucșoara ajută în protejarea ficatului și rinichilor, curățând aceste organe de toate toxinele care s-ar putea acumula acolo, de la alcool, droguri, poluare, alimente sau toxine organice naturale.

Ar putea să vă protejeze de accidente vasculare cerebrale

Taninii din vinul roșu - adică substanțele care îi conferă culoarea roșu-rubin - conțin resveratrol, care ajută la eliminarea substanțelor chimice responsabile de formarea cheagurilor de sânge. Ceea ce, la rândul său, reduce șansele de a suferi un accident vascular cerebral.

Poate acționa ca antiinflamator

Nu ar fi un pahar de vin fiert fără câteva bețe de scorțișoară, iar aceste pachete de bucurie de Crăciun sunt pline de antioxidanți. Rezultă o activitate antiinflamatoare puternică, care poate reduce umflarea și restabili funcția normală a țesutului - fără a mai menționa că poate ușura durerile în general și durerile arteriale,

Ar putea fi benefic pentru oasele tale

Un raport din American Journal of Epidemiology din aprilie 2000 a arătat că femeile care consumau în jur de 11 grame de alcool pe zi - echivalentul unui pahar de vin - aveau o densitate minerală osoasă mai mare, măsurată în regiunea șoldului femural, decât nefumătorii sau consumatorii cu experiență.

Poate ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi

Iarăși, totul se datorează nucșoarei pe care o consumați prin vinul vostru fiert; ingredientele active au demonstrat că pot ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi și să crească în general funcționalitatea și eficiența rinichilor și ficatului.

S-ar putea să ajute la ameliorarea constipației

Dacă vinul vostru fiert conține cuișoare (și ar trebui să conțină cu siguranță - acesta este un ingredient crucial pentru o băutură festivă supremă), sunteți norocoși; principiile active din cuișoare pot crește motilitatea intestinului și îmbunătăți puterea de digestie prin creșterea secrețiilor enzimelor gastrointestinale.

S-ar putea să ajute la reducerea riscului de diabet

Un studiu din 2009 din Canada a arătat că toate tipurile de vin pot reduce riscul de a contracta boala cu un impresionant 13%. Cu toate acestea, ei avertizează că persoanele care au deja diabet ar trebui să fie atente la consumul de alcool: să bea încet, să consume alimente bogate în carbohidrați și să știe că glucagonul (un tratament pentru glicemia scăzută) nu va funcționa când alcoolul este în sistemul lor sanguin, notează Stylist.

Vezi și: Care sunt beneficiile ceaiului de ”iarnă”. Oferă căldură, dar și susține sănătatea

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel