Care sunt beneficiile ceaiului de ”iarnă”. Oferă căldură, dar și susține sănătatea

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @kmarina
FOTO: Freepik @kmarina

Una dintre cele mai consumate băuturi din lume, ceaiul are multiple beneficii pentru sănătate. Cum ne poate ajuta ceaiul de ”iarnă”.

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi, indiferent de sezon. Fie că îl consumați vara, fie că vă bucurați de el iarna, ceaiul are beneficii importante pentru sănătate.

Care sunt beneficiile ceaiului de ”iarnă”

Combate gripa și tusea

Oamenii răcesc sau tușesc adesea iarna, iar consumul de ceai cald ne face să ne simțim mai bine. Ceaiurile condimentate pot ajuta în cazul tusei și al răcelilor obișnuite.

Prin reducerea iritației nazale, o ceașcă de ceai de ghimbir, turmeric sau scorțișoară poate ajuta cu simptomele răcelii sau tusei.

Ușor de digerat

Consumând alimente mai consistente, având înclinația de a sta nemișcat și evitând exercițiile fizice iarna, probabilitatea de a avea probleme cu stomacul crește. Consumul de ceai de ghimbir, mentă sau anason stelat ajută la ameliorarea disconfortului gastrointestinal și ajută la digestie.

Circulația sângelui

Ca urmare a inactivității din timpul iernii, corpul nostru se întărește, iar circulația sângelui este împiedicată.

Consumul de ceai de scorțișoară și ceai de mușețel ajută la creșterea circulației interne a sângelui, pe lângă reglarea nivelului de zahăr din sânge.

O infecție

Băuturile calde pot fi băute pentru a ușura disconfortul și umflăturile.

Se afirmă că a consuma ceai de plante cu aromă de șofran sau a pune câteva cuișoare într-o oală cu apă clocotită ar ajuta la diminuarea durerii și a inflamației din organism.

Crește energia

Datorită abundenței sale de nutrienți și minerale vitale, ceaiul condimentat poate fi folosit ca un stimulent energetic natural, cu puține sau chiar fără efecte secundare negative.

Băuturile energizante includ în mod frecvent multă cofeină, care este dăunătoare pentru sănătate, scrie Tea Culture of The World.

Vezi și: Cum poți să atragi abundența în 2024

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel