Zuckerberg taie în carne vie şi dă afară 10.000 de angajaţi ai Meta

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Meta concediază din nou, a fost anunţată renunţarea la 10.000 de angajaţi.

Meta plănuieşte o nouă rundă de concedieri şi va concedia mii de angajaţi. Compania intenţionează să renunţe la încă 10.000 de locuri de muncă, în următoarele două luni, adăugându-se celor 11.000 de acum patru luni, şi să închidă aproximativ 5.000 de posturi deschise pentru persoane care nu au fost încă angajate.

Mark Zuckerberg, liderul holdingului, a anunţat vestea pe reţelele de socializare, pregătind terenul pentru noua rundă a planului de reducere a costurilor. Liderii Meta "vor anunţa un plan de restructurare în lunile următoare, anulând proiectele cu prioritate scăzută şi reducând rata de angajare", a declarat Zuckerberg.

"Am luat decizia dificilă de a reduce ulterior dimensiunea echipei noastre, care se ocupă de selectarea şi recrutarea personalului", a mai explicat Zuckerberg. "Va fi greu şi nu trebuie să ne ascundem după deget. Va însemna să ne luăm rămas bun de la colegii talentaţi, care au făcut parte din succesul nostru", a adăugat Zuckerberg. Noul val de concedieri premiază compania care, după anunţ, a înregistrat un câştig de 6,15% pe Wall Street. Piaţa apreciază îmbunătăţirea profilului de credit, datorită unui plan care permite reducerea costurilor în 2023 într-un interval cuprins între 86-92 de miliarde de dolari faţă de cele 96-101 de miliarde estimate anul trecut.

Criza din Compania Meta face parte din cea a altor Big Tech, precum Google, Microsoft, Amazon şi Twitter care, datorită reacţiei post-pandemie, au redus zeci de mii de locuri de muncă şi îşi revizuiesc investiţiile pentru a se repoziţiona pe piaţă. Pentru Meta, noua reducere de personal este legată de obiectivele financiare stabilite pentru 2023, an pe care Zuckerberg l-a redenumit "Anul Eficienţei". Un pas obligatoriu pentru a face faţă costurilor devenite excesive pe fondul scăderii vânzărilor şi al unei încetiniri persistente a veniturilor din publicitate, într-o afacere afectată şi de concurenţa cu realităţi agresive, precum TikTok, citează Rador.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel