Ziua păcii, o zeflemea: Un tren plin cu militari ruși și echipamente militare a ajuns la Belarus. Acum, rușii atacă Bahmut și acuză Ucraina că a bombardat Donețk

Irina Constantin | Dată: 06 ian 2023, 12:29 | Categorie: Știri
foto Agerpres
foto Agerpres

Rusia a propus armistițiu de Crăciun. Vladimir Putin a făcut gestul la cererea omologului turc, Recep Tayyip Erdogan, dar și a Patriarhului Kirill al Moscovei. În ziua păcii, pare că rușii își întăresc fronturile. 

Un tren transportând trupe ruseşti şi echipamente a sosit în Belarus, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, citat de Reuters, conform Agerpres. 

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme şi echipamente din Rusia în timp ce cele două ţări îşi intensifică cooperarea militară.

Acest lucru a stârnit îngrijorarea că Belarus ar putea fi folosit ca post de lansare pentru a ataca Ucraina din nord, notează Reuters. 

Minskul spune că nu va intra în război în Ucraina, dar Rusia a folosit Belarus ca rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie şi continuă să folosească spaţiul aerian belarus pentru lovituri de drone şi rachete, afirmă Kievul.

Printre altele, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat o bază militară unde sunt staţionate trupele ruse, a mai anunţat vineri ministerul.

În timpul întâlnirii, Lukaşenko şi un reprezentant nenumit al armatei ruse au discutat despre exerciţiile militare comune ale celor două ţări, potrivit ministerului.

”În acest stadiu, unităţi ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse sunt gata să îndeplinească sarcinile aşa cum a fost intenţionat”, adaugă ministerul.

Amintim că Vladimir Putin a anunțat un armistițiu de încetare a focului în zilele de Crăciun. Totuși, acesta nu se va aplica dacă forțele ucrainene vor continua să atace, rușii transmițând că vor răspunde la eventualele atacuri, dar nu le vor iniția. La ora la care intra în vigoare pacea temporară, însă, Rusia a acuzat Ucraina că a bombardat Donețk. Acum, rușii atacă Bahmut, deși au cerut o suspendare a focului în zilele de Crăciun. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite