Ziua Națională a României: În Parlamentul de la Chișinău s-a cântat „Trăiască Moldova, Ardealul și Țara Românească“ și „Jos vama de la Prut“ / video

radiodcnews Team | Dată: 01 dec 2022, 11:50 | Categorie: Știri
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Un moment emoționant a avut loc pe 1 Decembrie în Parlamentul Republicii Moldova.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în Parlamentul de la Chișinău. Șeful legislativului, Igor Grosu, a adus un mesaj de felicitare Țării, în care i-a mulțumit pentru tot ajutorul și susținerea oferită R. Moldova.

”Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim, dragă Românie, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-ai făcut și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne-au arătat cine ne este prieten adevărat și cine nu. Și noi o spunem de fiecare dată cu voce tare, nu în șoaptă, cum o făceau alții: mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în specială în această perioadă complicată, pentru că putem reuși în mod practic să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare împreună pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!” a declarat Grosu.

Mesajul său a fost urmat de aplauze frenetice ale deputaților PAS. Ulterior, cu un recital artistic au venit în fața parlamentarilor elevii Liceului Teoretic Româno-Francez ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, care au interpretat piesa ”România Mea”, după care au scandat minute în șir:

”Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească,

Ardealul, Moldova și Țara Românească!

Jos vama de pe Prut, jos vama de pe Prut!”

Răspunsul lui Grosu nu s-a lăsat mult așteptat.

”Mesajul l-am înțeles, trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile” a declarat șeful legislativului.

Deputații PAS au aplaudat frenetic și le-au dat flori copiilor și profesorilor de la Liceului Teoretic Româno-Francez ”Gheorghe Asachi”, cofnorm Deschide.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite