Ziua Învăţătorului - 5 iunie. Mesajul premierului Nicolae Ciucă

radiodcnews Team | Dată: 05 iun 2023, 09:16 | Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Învăţătorului.

"Ziua de 5 iunie are o dublă semnificație, fiind dedicată în fiecare an dascălilor, în semn de respect și prețuire față de marele nostru cărturar și dascăl Gheorghe Lazăr, întemeietorul primei școli în limba română, născut în această zi cu aproape două secole și jumătate în urmă.

Bazele puse atunci învățământului românesc de Gheorghe Lazăr au hrănit dorința de educație și cultură a multor generații. Școala românească are acum o lungă tradiție și a deschis orizonturi noi multor tineri cărora dascăli dedicați și iubitori de cunoaștere le-au fost exemple.

Formarea tinerelor generații este o responsabilitate perpetuă, la care dascalii contribuie alături de familie și de întreaga societate. Ultimii 30 de ani din istoria României au însemnat schimbări inclusiv în acest domeniu, iar perioada pandemiei și evoluția digitală au adus transformări și provocări majore cărora toți trebuie să le facem față", transmite premierul Nicolae Ciucă.

"Executivul acționează și pentru modernizarea infrastructurii școlare, adaptată cerințelor societății. Ministerul Educației are alocat unul dintre cele mai mari bugete prevăzute prin Planul Național de Redresare și Reziliență, de 3,6 miliarde de euro, bani care vor fi investiți în construcția de noi creșe, grădinițe, școli, licee, laboratoare, reabilitarea, modernizarea, dotarea și digitalizarea unităților de învățământ. Adaugăm acestora și finanțările de la bugetul național și prin alte programe europene, astfel încât să creăm toate condițiile pentru ca actul didactic să tindă spre o mai mare performanță. 

Autorități publice, dascăli, părinți știm cât  de important este pentru copiii nostri să meargă  la școală, să descopere sensul învățării. Un copil educat va deveni un adult împlinit, un om care are toate șansele să aibă o viață bună, într-o  societate deschisă  cunoașterii și progresului", se mai arată în mesaj.

"Dragi dascăli,

Dumneavoastră sunteți  partenerii noștri în tot acest proces prin care ne dorim sa creștem încrederea în școala românească și performanța actului educațional.Vă transmit cele mai bune gânduri și respect pentru misiunea atât de frumoasă pe care v-ați ales-o și prin care își vă puneți amprenta asupra viitorului copiilor și al tinerilor.

Destinul lor a depins întotdeauna de modelul educațional și de formare pe care îl oferiți dumneavoastră, așa cum ne reamintește, mai ales astăzi, exemplul lui Gheorghe Lazăr!", spune Nicolae Ciucă în încheierea mesajului său.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience