Zilele de muncă la distanță ar putea fi numărate pentru tineri. Cât de mult contează relațiile interpersonale

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: Pexels (Anastasia Shuraeva)
Sursă foto: Pexels (Anastasia Shuraeva)

Munca la distanță nu este pe placul multor companii, de aceea s-ar putea ca în curând tinerii să fie nevoiți să se întoarcă la birou. 

Pe măsură ce forța de muncă se adaptează la un peisaj „post-pandemic”, ar putea fi în interesul atât al angajatorilor, cât și al angajaților să se întoarcă la birou cu normă întreagă, a declarat Steve Cadigan, primul director de resurse umane al LinkedIn.

Lucrătorii mai tineri, cei din generația Z și din intervalul inferior din categoria de vârstă milenară, care doresc să progreseze în carieră ar putea avea de câștigat în special din revenirea la normele pre-pandemice, potrivit Cadigan, a cărui carte „Workquake” explorează modul în care pandemia ar putea ar putea deschide calea pentru un model mai bun al locului de muncă, scrie CNBC

”Acea vârstă între 20 și 35 de ani, în special vârsta între 20 și 29 de ani, este cu adevărat frustrantă. Sentimentul lor de angajament față de o organizație în care nu au întâlnit oameni în persoană, nu au fost prin preajmă, este mult mai mic decât oamenii care petrec timp împreună așa cum am fost noi înainte”, a spus Cadigan pentru CNBC.

Pandemia a sporit productivitatea

Politicile de lucru la distanță, implementate în primele zile ale pandemiei, au facilitat pași majori ai progresului, inclusiv participarea sporită a forței de muncă și niveluri de productivitate ridicate, a spus Cadigan.

Dar ele au dus și la o deconectare între angajați și echipele lor, alimentând fenomene precum Marea Demisie. Aceasta, la rândul său, a condus la o mai mare fluiditate pe piața muncii, care, deși este bună în vremuri de stabilitate, ar putea fi riscantă înainte de o potențială recesiune.

Pentru a remedia acest lucru, lucrătorii mai tineri ar putea avea nevoie să se întoarcă la locul de muncă – fie voluntar sau altfel – pentru a întreține acele relații extrem de importante atât cu colegii de echipă, cât și cu superiorii, a spus el.

„Provocarea pentru acel grup este să încerce să fie mai determinat. Este cu adevărat, foarte greu să faci asta de la distanță și aceasta poate fi o funcție de forță care va obliga organizațiile să realizeze că trebuie să reunim acest grup demografic mai tânăr pentru ca ei să se simtă mai implicați și să se simtă entuziasmați facand parte din echipă. Este o mare provocare acum”, a spus Cadigan.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel