Zdob și Zdub, melodie specială pentru reluarea cursei feroviare București-Chișinău - VIDEO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Lansarea melodiei a fost pregătită special pentru reluarea curselor feroviare pe ruta Chișinău - București, scrie TVRMOLDOVA.MD.

De duminică, se reia circulaţia trenurilor între Chişinău şi Bucureşti. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei de COVID-19.

Oamenii sunt îndemnaţi să călătorească spre Bucureşti cu trenul într-un mod inedit - prin melodia lansată special pentru acest moment de formaţia Zdob şi Zdub în colaborare cu Fraţii Advahov.

La relansarea cursei au fost prezenți și cei de la  Zdob și Zdub, care au lansat piesa „Trenulețul”, în colaborare cu Frații Advahov.

 

Inspirați de o vacanță în România

Potrivit sursei citate, artiștii mărturisesc că au creat noua piesă într-o vacanță la Oituz, în România. Au fost inspirați de faptul că au mers cu trenul Chișinău-București în zeci de turnee în România, în perioada 1990 – 2000. Iar amintirile de atunci i-au motivat să creeze o melodie plină de haz.

Zdob și Zdub și Frații Advahov au anunțat că vor fi prezenți la evenimentul de astăzi, 12 decembrie, de relansare a cursei Chișinău - București. Potrivit Întreprinderii "Calea Ferată din Moldova", până pe 31 decembrie, trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri. Începând cu 2 ianuarie 2022 trenul va circula de trei ori pe săptămână.

Panna Cotta - rețetă GATA în 5 minute. Ai nevoie de doar 5 ingrediente

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel