Zborul în spaţiu al primului cosmonaut din Belarus, amânat pentru 2024

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un om bolnav de Parkinson a călătorit în spațiu la cei 80 de ani ai săi
Un om bolnav de Parkinson a călătorit în spațiu la cei 80 de ani ai săi

Zborul în spaţiu al primului cosmonaut din Belarus va fi amânat pentru 2024 din cauza unei situaţii de urgenţă a capsulei spaţiale Soiuz MS-22, a anunţat marţi presa locală, relatează Xinhua.

"Nici o misiune a programului de zbor al segmentului rus al ISS (Staţia Spaţială Internaţională) nu este anulată, ci doar amânată" pentru o dată ulterioară, a anunţat agenţia de presă BelTA.

Pe 15 decembrie 2022, circuitul extern al sistemului de control termic al navei spaţiale Soiuz MS-22 a fost depresurizat, având loc o scurgere de lichid de răcire în spaţiu, care, potrivit autorităţilor de la Moscova, ar fi fost cauzată de impactul cu un micrometeoroid.

Scurgerea a condus la creşterea temperaturii din cabină şi s-a considerat că MS-22 nu mai poate fi folosită.

Capsula Soiuz MS-22 ar fi trebuit să îi aducă pe Terra pe americanul Frank Rubio şi pe ruşii Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin pe data de 28 martie. Însă ca urmare a problemelor tehnice, Roscosmos a anunţat că echipajul va reveni pe Pământ în luna septembrie, cu ajutorul unei alte capsule spaţiale, Soiuz MS-23, care va fi lansată pe 24 februarie de pe Cosmodromul Baikonur.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel