Zăpadă de 21 de centimetri la Bâlea Lac. Până unde se poate ajunge cu mașina

Antonio Grigore | Dată: 10 noi 2021, 11:19 | Categorie: Social
Bâlea Lac, Sursa foto: Salvamont
Bâlea Lac, Sursa foto: Salvamont

Stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraşului, unde accesul se poate face doar cu telecabina, potrivit meteorologilor.

Turiştii care doresc să se bucure de zăpadă pot ajunge cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde se poate urca folosind transportul pe cablu.

Cei care sunt interesaţi să ajungă la Bâlea Lac pot accesa site-ul http://balealac.ro/telecabina/ sau pot suna la numărul de telefon 0725.210.610.

Telecabina funcţionează minim cu 10 persoane, potrivit proprietarilor. Un adult va achita 40 de lei ca să urce cu telecabina până la Bâlea Lac, iar ca să coboare de acolo la Bâlea Cascadă va achita încă 40 de lei. Copiii cu vârstele între 2 şi 12 ani vor achita jumătate din tariful adulţilor, adică un drum dus-întors cu telecabina costă pentru ei 40 de lei.

Telecabina de la Bâlea străbate un traseu pe cablu pe o distanţă de 3.700 de metri, zilnic, între orele 9,00 şi 17,00, numai când condiţiile meteo sunt bune.

Şi în staţiunea Păltiniş zăpada măsoară opt centimetri. 

Citește și: Prețurile au explodat în octombrie: Gazele s-au scumpit cu peste 21%. Inflația ajunge la 7,94%

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite