Yungblud anunță BludFest: Un festival cu preț accesibil și un mesaj puternic anticapitalist

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Artistul din Doncaster a anunțat lansarea festivalului BludFest, care va avea loc la Milton Keynes Bowl duminică, 11 august. Evenimentul va fi headlinat de Yungblud, alături de o serie de artiști cunoscuți, printre care Lil Yachty, Soft Play, Nessa Barrett, The Damned, Lola Young și Jazmin Bean. Biletele vor costa 49,50 lire sterline, un preț semnificativ mai mic decât la multe alte festivaluri majore.

 

 

Anunțul a stârnit controverse, unii critici punând la îndoială autenticitatea inițiativei lui Yungblud, având în vedere prețul accesibil al biletelor și implicarea unei companii mari ca AEG în promovarea festivalului, relatează NME.

Yungblud a răspuns criticilor într-un videoclip postat pe rețelele de socializare. El a susținut că prețul biletelor a fost stabilit pentru a face festivalul accesibil tuturor, subliniind costul ridicat al vieții și lipsa de accesibilitate a multor festivaluri. De asemenea, a negat că ar fi un produs al industriei muzicale, afirmând că ideea BludFest a pornit de la o dorință de a crea o experiență unică pentru fanii săi.

„Tot ce fac, fiecare idee pe care o am, se naște probabil la o masă de bucătărie alături de acești patru oameni”, a declarat Yungblud, referindu-se la echipa sa. „Pur și simplu ne dăm seama dacă putem face să se întâmple.”

Artistul a explicat că a ales să lucreze cu AEG pentru a beneficia de resursele și experiența companiei, dar că are controlul deplin asupra direcției artistice a festivalului.

 

„Cred că modul în care destabilizezi sistemul corporatist este să îl schimbi. Să-l schimbi din interiorul lui. Toți putem sta într-un bar și să zicem 'la naiba cu aia, la naiba cu asta', dar nu rezolvăm nimic. Eu și Lee (promotorul lui) am avut conversații briliante în ultimele săptămâni, cum ar fi 'Cum putem face diferența?'. Cum putem, ca o entitate mare, ca un artist 'de succes', indiferent dacă place oamenilor sau nu, să facem o schimbare reală?"

BludFest promite să fie o experiență unică, cu o atmosferă incluzivă și o varietate de muzică. Yungblud a declarat că dorește ca festivalul să fie un spațiu sigur și primitor pentru toți fanii săi, indiferent de cine sunt sau de unde vin.

„Muzica ar trebui să fie accesibilă tuturor, după părerea mea. În asta cred, pentru asta lupt și nu știu ce să zic. Dacă mă credeți, mă credeți, dacă nu, nu. Nu pot face nimic în privința asta.”

BludFest este un proiect ambițios care are potențialul de a schimba regulile jocului în industria festivalurilor. Rămâne de văzut dacă viziunea lui Yungblud va avea succes, dar cu siguranță a stârnit deja un val de discuții importante.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel