YouTuber-ul Alex Choi acuzat de plasarea unui dispozitiv exploziv pe un elicopter într-un cascadorie periculoasă

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Suk Min Choi, cunoscut pe rețelele sociale sub numele de Alex Choi, se confruntă cu acuzații federale după ce un videoclip l-a arătat pe el și două femei trăgând artificii dintr-un elicopter către un Lamborghini, într-un cascadorie pentru social media.

Choi a fost acuzat de plasarea unui dispozitiv exploziv sau incendiar pe un aeronavă. Acuzațiile provin dintr-un videoclip postat în jurul datei de 4 iulie 2023, intitulat „Distrugerea unui Lamborghini cu artificii”, conform unui affidavit penal federal depus marți la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul Central al Californiei, scrie NBC News.

Autoritățile federale au declarat că Choi nu a obținut aprobarea necesară de la Administrația Federală a Aviației pentru a filma videoclipul și nu avea o licență sau un permis de explozivi de la Biroul de Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozivi.

În videoclipul de aproape 11 minute, Choi apasă un buton „lansare rachete”, iar două femei într-un elicopter în mișcare trag artificii spre vehiculul sport de lux, conform affidavitului.

„După ce a filmat ceea ce pare a fi o versiune live-action a unei scene dintr-un joc video ficționalizat, videoclipul trece la o privire în culise asupra modului în care Choi a filmat prima treime a videoclipului,” se arată în documentul instanței.

Choi, care are aproape 1 milion de abonați pe canalul său de YouTube, nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii joi. Se pare că videoclipul a fost eliminat între timp.

Nu este clar dacă Choi și-a angajat un avocat.

Choi a fost eliberat joi după ce a plătit o cauțiune de 50.000 de dolari, conform documentelor. O audiere este programată pentru 2 iulie.

În decembrie, un inspector al FAA a notificat Biroul Inspectorului General pentru Departamentul Transporturilor că videoclipul lui Choi este investigat.

Affidavitul detaliază cum Choi a planificat filmarea videoclipului și a călătorit la Las Vegas pentru a cumpăra artificii, „deoarece acestea sunt ilegale în California”.

„Choi a scris că ideea lui era să facă un videoclip scurt, de un minut, în care un elicopter de atac trage rachete (artificii tip mortar) spre mașină, în timp ce mașina încearcă să fugă și să evite rachetele folosind rachete de semnalizare (artificii roman candle atașate în spatele mașinii),” se arată în document, citând un e-mail scris de Choi.

Affidavitul include și mesaje text între Choi și compania de camere pe care a folosit-o pentru filmare. Într-un mesaj către Choi, expeditorul a sugerat ideea de a captura cadre „nebune de 360 de grade cu artificii”.

Ca răspuns, Choi a scris că ar putea „să-l aducă pe prietenul său cu elicopterul și să atașeze camere pe elicopter în timp ce acesta îl urmărește.”

„Pot chiar să am pe cineva în elicopter și să le tragă artificii înapoi spre mine,” a spus Choi într-un alt mesaj text, conform affidavitului.

Autoritățile federale au declarat că datele radar din ziua filmării au arătat că elicopterul a plecat de la un aeroport din Pacoima, California, în jurul orei 13:53 și s-a îndreptat spre El Mirage Lake, un lac uscat din California, unde a fost filmat videoclipul.

Transponderul elicopterului a fost apoi oprit, conform affidavitului. Elicopterul a reapărut pe radar și a zburat înapoi la aeroport chiar înainte de ora 21:00, conform documentului.

Pilotul a declarat inițial unui inspector FAA că nu știe nimic despre videoclipul de la El Mirage, conform affidavitului. Într-un apel de urmărire, el a spus inspectorilor că nu vrea ca Choi să știe că vorbește cu ei și a spus că „Choi făcea activități nesigure implicând mașini și aeronave.”

În ianuarie, FAA a emis un ordin de urgență de revocare a certificării private de pilot a pilotului, conform affidavitului.

FAA a intervievat și un operator de drone care a declarat că avea preocupări legate de filmarea videoclipului și „a încercat să stea departe și în spatele elicopterului” în timpul filmărilor. Operatorul de drone a spus că nu își amintește să fi fost prezenți primii respondenți la fața locului.

Un al doilea operator de drone a spus că înainte de începerea filmărilor a avut loc „o discuție de siguranță pe care a descris-o ca fiind spontană, unde Choi a făcut vorbirea,” conform affidavitului.

Incidentul vine la câteva luni după ce un alt YouTuber a fost condamnat la șase luni de închisoare federală după ce a prăbușit intenționat un mic avion pentru a crește vizualizările videoclipurilor, ca parte a unui acord de sponsorizare.

Trevor Jacob, din Lompoc, California, a pledat vinovat anul trecut la o acuzație de distrugere și ascundere cu intenția de a obstrucționa o investigație federală. Procurorii au spus că Jacob a mințit investigatori și un inspector de siguranță al Administrației Federale a Aviației despre motivul pentru care a sărit din avionul său Taylorcraft BL-65 înainte de a se prăbuși în noiembrie 2021.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel