YouTube restricţionează vizionarea videoclipurilor. Totul pentru protejarea sănătății mentale a adolescenților

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
YouTube restricţionează vizionarea videoclipurilor. Totul pentru protejarea sănătății mentale a adolescenților/Freepik
YouTube restricţionează vizionarea videoclipurilor. Totul pentru protejarea sănătății mentale a adolescenților/Freepik

Joi, YouTube a făcut cunoscut că va limita recomandările repetate de videoclipuri care pot avea un impact negativ asupra sănătății mentale a adolescenților.

Practici utilizate de platformele digitale pentru atragerea tinerilor sunt criticate de autorități, conform informațiilor furnizate de AFP.

Conform unui comunicat al serviciului Google, videoclipurile care promovează comparații bazate pe caracteristici fizice sau idealizează anumite standarde de fitness sau greutate corporală nu vor mai fi recomandate în mod repetat adolescenților, începând din SUA și ulterior și în alte țări, începând cu anul viitor.

„Adolescenţii sunt mai predispuşi decât adulţii să îşi formeze o imagine negativă de sine atunci când văd mesaje repetate despre standarde ideale în conţinutul pe care îl consumă online", a recunoscut James Beser, unul dintre responsabilii platformei.

Săptămâna trecută, peste patruzeci de state americane au lansat procese împotriva Meta, acuzând aplicaţiile sale Facebook şi Instagram că dăunează "sănătăţii mintale şi fizice a tinerilor".

Potrivit procurorilor generali, gigantul reţelelor de socializare atrage şi reţine atenţia tinerilor cu funcţii care creează dependenţă (cum ar fi videoclipuri scurte derulate fără a vedea trecerea timpului), ştiind că acel conţinut şi utilizarea prelungită a acestor aplicaţii provoacă "daune considerabile" sănătăţii lor.

Acuzaţii similare au fost formulate împotriva TikTok, care a fost interzisă de mai multe organizaţii şi de statul Montana din motive geopolitice, dar şi pentru protejarea copiilor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience