Yahoo merge pe urmele Linkedin și pleacă din China. Care au fost justificările gigantului IT

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Gigantul IT american, Yahoo, a anunțat că se retrage de pe piața chineză, motivând că activitatea sa este îngreunată profund de mediul ”mediul juridic şi de afaceri” din China.

Este al doilea brand tehnologic occidental care se retrage din statul asiatic în ultimele săptămâni, după plecarea Linkedin.

Serviciile Yahoo nu vor mai fi accesibile din China continentală "ca recunoaştere a dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri din China, gama de servicii Yahoo nu va mai fi accesibilă din China continentală de la 1 noiembrie. Yahoo îşi menţine angajamentul faţă de drepturile utilizatorilor şi faţă de internetul liber şi deschis. Mulţumim utilizatorilor pentru sprijinul lor", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Yahoo.

Compania nu mai furnizează conţinut pentru utilizatorii din China continentală de la 1 noiembrie, se arată într-un comunicat postat pe site, care-i direcţionează pe cei care folosesc mail-uri Yahoo şi AOL către alte linkuri.

Decizia Yahoo vine după cea a Microsoft Corp, care, luna trecută, a retras reţeaua Linkedin din China "din cauza mediului operaţional mult mai dificil şi a respectării mai stricte a cerinţelor în China".

În ultimii ani, Yahoo îşi redusese prezenţa în China, unde intrase în 1998, iar în 2012 a încheiat un acord cu Alibaba Group privind vânzarea participaţiei pe care o deţinea în gigantul chinez din domeniul comerţului electronic.

În mai, Verizon Communications a obţinut cinci miliarde de dolari din vânzarea Yahoo şi a altor afaceri media firmei de private equity Apollo Global.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel