X-ul lui Elon Musk: Sub jumătate din prețul plătit pentru Twitter

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk vrea să "extindă conștiința până pe Marte" înainte de lansarea unei rachete
Elon Musk vrea să "extindă conștiința până pe Marte" înainte de lansarea unei rachete

Potrivit unui raport Bloomberg, valoarea platformei X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, este acum cu mai puțin de jumătate din suma achitată de Elon Musk pentru achiziționarea sa acum un an.

Unitățile de acțiuni restricționate acordate angajaților evaluează compania la 19 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 45 de dolari pe acțiune, conform unei surse bine informate. Cu un an în urmă, Elon Musk a achiziționat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

De la preluare, majoritatea angajaților Twitter au fost concediați sau au părăsit compania de bună voie. Musk a redenumit compania sub numele de X, a modificat regulile privind conținutul și a înregistrat o scădere semnificativă a veniturilor din publicitate, pierzând mai mult de jumătate din aceste venituri.

Sub conducerea lui Musk, compania a avut dificultăți financiare notabile. Atunci când a preluat-o, Twitter era evaluat la 44 de miliarde de dolari, bazat pe o combinație de datorii și capital propriu. Achiziția efectuată de Musk a adus companiei o datorie în valoare de 13 miliarde de dolari, iar pe parcursul timpului, relaxarea regulilor privind conținutul a determinat plecarea agențiilor de publicitate, contribuind astfel la o scădere de 60% a vânzărilor.

X se confruntă și cu o sarcină anuală de plată a dobânzilor de aproximativ 1,2 miliarde de dolari pentru datoriile sale, potrivit estimărilor Bloomberg.

Planul lui Musk pentru X constă în trecerea de la publicitate la modele de abonament plătite. Cu toate acestea, până în prezent, compania a convins mai puțin de 1% dintre utilizatori să se aboneze la serviciul său premium lunar, ceea ce înseamnă încasări anuale de sub 120 de milioane de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel