Wizz Air suspendă toate cursele către Chişinău

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursa foto: Facebook Wizz Air
Sursa foto: Facebook Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că va suspenda zborurile către Chişinău.

Compania aeriană a anunţat luni că, începând cu 14 martie, va suspenda zborurile către capitala Republicii Moldova, Chişinău, din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranţa spaţiului său aerian, decizie descrisă de autoritatea aviaţiei civile din Republica Moldova ca fiind bruscă şi regretabilă.

Wizz Air a transmis printr-un comunicat că va stabili, în schimb, zboruri suplimentare din oraşul românesc Iaşi, inclusiv un nou serviciu către Berlin şi va suplimenta cursele aeriene către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fuimicino, Dortumand, Larnaca, Londra, Luton şi Treviso. Cursele aeriene către Budapesta şi Praga nu vor fi înlocuite, iar cele spre Chişinău vor fi realocate către alte destinaţii din reţeaua Wizz Air.

"Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea Wizz Air"

"Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air şi, în urma evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, privind spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău din 14 martie", se precizează în comunicat.

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a declarat miercuri că ţara sa este pregătită pentru "un spectru complet de ameninţări", pe fondul îngrijorărilor că Rusia ar putea spori tentativele de a destabiliza ţara, afectată de războiul din ţara vecină Ucraina, scrie Rador, citând Reuters. Tensiunile dintre Rusia şi Republica Moldova au crescut în ultimele luni, deoarece rachetele ruseşti care vizează Ucraina au pătruns în spaţiul aerian moldovenesc.

În plus, autorităţile moldovene au acuzat Kremlinul că a alimentat protestele antiguvernamentale, acuzaţii negate de Moscova. Autoritatea de aviaţie civilă a Republicii Moldova a anunţat că autorităţile moldoveneşti au fost informate prin e-mail cu privire la decizia Wizz Air, adăugând că compania aeriană a solicitat, la 14 februarie, aprobarea pentru programul său de zbor de vară şi a primit-o luni.

"După analizarea riscurilor, agenţiile guvernamentale au stabilit că zborurile în spaţiul aerian naţional pot fi efectuate în siguranţă, urmând o serie de proceduri şi regretă decizia bruscă a Wizz Air", se precizează într-o postare de pe canalul oficial al guvernului Republicii Moldova pe platforma Telegram.

Autoritatea de aviaţie civilă şi Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale au menţinut o relaţie de "cooperare constantă" cu reprezentanţii Wizz Air şi i-au informat cu privire la procedurile în vigoare pentru a se asigura siguranţa zborurilor. Autoritatea de aviaţie ar urma să întreprindă "toate măsurile necesare" pentru ca Wizz Air să revină pe aeroportul din Chişinău cât mai curând posibil şi pentru a atrage alte companii aeriene low-cost.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel