Wimbledonul din 2022. Nole sau Nadal? Cine va mai face un pas în cursa pentru cel mai bun tenismen din istorie?

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

După ce punctele din 2021 sunt anulate, Djokovic va cădea pe locul șapte în clasamentul ATP, după Wimbledon.

Andrea Gaudenzi, primul om al ATP, explică la Reuters de ce Wimbledonul din 2022 va fi amintit ca un Grand Slam în care atât câștigătorul, cât și învinsul din primul tur vor ”câștiga” același număr de puncte: Zero.

După Wimbledon, Novak Djokovic va mai pierde 2.000 de puncte și va aluneca pe locul șapte în clasamentul ATP.

Înainte să se întâmple asta, ar putea avea ocazia să își ia revanșa împotriva lui Nadal pentru înfrângerea de la Paris, deși tragerea la sorți este plină de mine periculoase precum Berrettini, Hurkacz, Kyrgios și Cilic , precum și Alcaraz și Sinner , care vor veni la Umag în o luna.

London Grass ar trebui să ofere răspunsuri la patru întrebări în următoarele 14 zile...

1. Djokovic rămâne în cursa pentru cei mai mari?

A fost deportat din Australia, Nadal l-a trimis acasă, după un meci de infarct, jucat la French Open, iar US Open va fi urmărit, conform regulilor covid valabile, la televizor. Dacă vrea să câștige măcar un titlu de Mare șlem în 2022, Novak Djokovic trebuie să-și apere titlul la Wimbledon.

Nadal 22 de titluri mari, Djokovic 20, Federer 20: așa arată vârful piramidei după Roland Garros. Este evident că ne aflăm la un moment de cotitură în cursa istorică, iar sârbul vine la Wimbledon foarte motivat și chiar furios, așa cum a descris Greg Rusedski.

Cu siguranță îl doare felul în care a pierdut la Rafa la Paris.

2. Va rezista piciorul lui Nadal?

Cu doar trei săptămâni în urmă, la câteva minute după ce a îmbrățișat Cupa Muschetarilor pentru a 14-a oară, „Regele Pământului” și-a pus acel zâmbet larg, a spus că „continuă să lupte”, iar mai târziu a chemat un medic pentru a se pune de acord asupra modului de a-și repara piciorul drept. .

Stimularea cu radiofrecvență pulsată pare să reducă durerea, pentru că dacă nu ar fi făcut-o, Nadal ar fi, în propriile sale cuvinte, să fie pensionat acum. Anestezia nervoasă sub formă de injecții pe care le-a primit în timpul Roland Garros, spune el, nu mai este o opțiune; atâta timp cât o astfel de terapie mai puțin invazivă este eficientă, spaniolul va întârzia ieșirea din circuit.

3. Serena ultima apariție?

La șase ani după ultimul ei titlu de la Wimbledon și la cinci ani după ultimul său dintre cele 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams , în vârstă de 40 de ani, va juca cu o invitație din partea organizatorilor.

Ea nu mai lucrează cu Patrick Mouratoglou, ci cu Eric Hechtman (antrenorul surorii Venus ), și nu a mai jucat un meci oficial de luni de zile din cauza unei leziuni musculare la coapsă. 

Wimbledon va răspunde dacă mai este loc pentru Serena Williams sub soarele tenisului feminin

Pentru Serena, aceasta ar putea fi ultima apariție în turneul pe care l-a câștigat de șapte ori

4. Poate Świątek să rămână invincibilă?

A început acum patru luni la Doha și încă nu s-a terminat. Seria de victorii a lui Iga Świątek este cea mai lungă din tenisul feminin din secolul 21; cu 35 de victorii a egalat o serie a lui Venus Williams, din 2000, iar la orizont a rămas doar Martina Navratilova, care în 1984 a bifat o serie inimaginabilă 74 de victorii.

Din cauza succesului lui Iga, polonezii au înnebunit după tenis. Presa locală relatează că mai mulți copii nu s-au înscris niciodată în cluburile de tenis și că Ministerul Sportului va investi 2,5 milioane de euro într-o nouă tabără de lângă Varșovia. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel