Wimbledon fără jucătorii ruși. Novak Djokovic: Cred că este o nebunie!

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Liderul ATP a făcut noi declarații controversate.

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat miercuri că au interzis tuturor jucătorilor ruși și belaruși să participe la turneul de Mare Șlem de anul acesta din cauza invaziei lui Putin, pe care Rusia o numește „operațiune specială”.

Grand Slam-ul pe iarbă este primul turneu de tenis care interzice concurenții individuali din cele două țări, ceea ce înseamnă că numărul doi mondial la masculin, Daniil Medvedev, din Rusia, dar și Aryna Sabalenka, din Belarus, vor avea fi interzis la turneul desfășurat între 27 iunie-10 iulie.

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a declarat că decizia lui Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și belarusi din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova este „o nebunie”.

Djokovic, care a crescut în Serbia sfâşiată de război, a spus că sportivii nu au nimic de-a face cu conflictul în curs.

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi sprijini niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului”, a declarat Djokovic reporterilor la Serbia Open, un eveniment ATP 250 de la Belgrad.

„Știu câtă traumă emoțională lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă.

„Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie”, a opinat Nole, care adaugă: „Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”.

Decizia All England Lawn Tennis Club (AELTC) a fost criticată de ATP și WTA.

Mișcarea este prima dată când jucătorii au fost interziși pe motiv de naționalitate de la epoca imediat post-Doilea Război Mondial, când jucătorii germani și japonezi au fost excluși, scrie Reuters.

AELTC a spus că va „a lua în considerare și va răspunde în consecință” dacă circumstanțele se vor schimba până în iunie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel