"Whenever, wherever / We're meant to be together" în libertate. Shakira scapă de un al doilea caz de fraudă fiscală în Spania

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube Shakira
Sursa: captură Youtube Shakira

Shakira a obținut o victorie importantă joi, când un tribunal spaniol a respins un al doilea caz de fraudă fiscală intentat împotriva sa, punând capăt problemelor juridice ale artistei în țara în care trăiește de mult timp.

Victorie pentru Shakira

"Neregulile nu sunt suficiente pentru a constitui o infracţiune (penală) împotriva fiscului", a declarat magistratul însărcinat cu acest caz, potrivit căruia cântăreaţa melodiei „Hips don't lie” nu a avut "nicio intenţie de a se sustrage de la plata impozitelor". Procurorul a apreciat că nu există "probe suficiente" pentru a formula o acuzaţie penală împotriva Shakirei în acest caz, potrivit AFP.

Această decizie vine la câteva luni după ce Shakira a evitat un proces în cadrul primei proceduri de fraudă fiscală, referitoare la anii 2012-2014. În acel caz, ea a încheiat un acord cu parchetul, acceptând sancțiunea. Conform acordului, cântăreaţa a fost obligată să plătească o amendă de peste 7,3 milioane de euro, ceea ce corespunde cu 50% din valoarea fraudei. Ea plătise deja 17,45 milioane de euro către autorităţile fiscale pentru a-şi regulariza situaţia în acest caz.

Shakira, care este în continuare vizată de autoritățile fiscale spaniole pentru anul 2011, a declarat că este "mulțumită" de decizia instanței și că a acționat mereu "cu transparență și responsabilitate fiscală".

Context

Shakira a fost inclusă în "Pandora Papers", o investigație jurnalistică care acuză diverse celebrități de a avea active ascunse în paradisuri fiscale. Cântăreața a negat cu vehemență acuzațiile de fraudă fiscală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel