West Side Flower Fest. 13 grădini tematice unicat vor fi amenjate în Parcul Drumul Taberei

radiodcnews Team | Dată: 05 iun 2023, 12:16 | Categorie: Știri
West side flower fest
West side flower fest

13 grădini tematice, unicat, vor fi amenjate, pe o suprafață de 550 mp, în Parcul Drumul Taberei, la West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor din România, anunţă Primăria Sectorului 6.

West Side Flower Fest nu va avea doar aranjamente gigant, flori sub toate formele și expozanți numai unul și unul, ci și 13 grădini tematice. Trei dintre ele sunt gândite de peisagiștii Administrației Domeniului Public Sector 6, iar celelalte zece sunt proiectate de către 39 de studenți, viitori urbaniști-peisagiști, alături de cinci profesori, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, unul dintre partenerii festivalului.

”Sunt unice în lume, pentru că sunt rezultatul unei munci didactice. Mai există și în alte părți din afara României asemenea grădini, dar sunt proiectate de peisagiști profesioniști, cu multă experiență. Grădinile tematice propuse de noi au rol educativ. Ne dorim ca cetățenii să vadă că pot să-și planteze în curtea casei, a blocului sau chiar pe balcon nu doar câteva flori și verdețuri. Grădina poate fi un decor în sine.

Însă, pentru ca plantele să reziste, trebuie să știi pe care să le alegi, în funcție de sol, de temperatură, cum să le îngrijești, cum să le combini, astfel încât să arate bine, unitar”, a precizat Sorina Rusu, profesorul coordonator al proiectului, la care s-a lucrat timp de trei luni. De mâine începe implementarea propriu-zisă a lucrărilor, de către angajații de la ADPDU Sector 6 și de către studenți, în Parcul Drumul Taberei.

Vom avea grădina terapeutică, grădina de plante perene, grădina zen, grădina alpină, grădina ascunsă, grădina biodiversității, grădina comunitară, grădina verticală, grădina din balcon, grădina mozaic, grădina romantică, grădina de plante aromatice și grădina de legume. Acestea vor fi amenjate pe suport de paleți, dintr-o gamă variată: de la plante perene, flori și ierburi decorative, până la arbori și arbuști. Toate vor fi plantate în aproximativ 6.000 de ghivece. Acestea, alături de materialele de grădinărit necesare, sunt oferite de sponsori.

Primele zece grădini vor avea 250 mp. Fiecare se va întinde pe o suprafață de aproximativ 25 mp și va fi concepută în jurul unui anumit subiect, va avea câte o poveste, propriile caracteristici și elemente de design.

De asemenea, vor avea un tablou, o sculptură sau o instalație, realizate din materiale reciclate (doze de aluminiu, capace de sticle etc.) de către artiștii plastici ai Asociației Alucro.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience