Weekend eveniment, la Radio DCNews. Continuă seria ”Midnight Live Concerts” cu trei noi concerte

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (picjumbo.com)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (picjumbo.com)

Radio DC News continuă seria de concerte ”Midnight Live Concerts”.

Radio DC News vă aduce, începând de vineri noaptea, trei trupe de legendă.

Programul din weekend va fi următorul:

Vineri 16 Septembrie, Ora 23.59.00 Van Halen - "Live: Right Here, Right Now" 1993

Sambata 17 Septembrie, Ora 23.59.00 Scorpions - "World Wide Tour" 1985

Duminica 18 Septembrie, Ora 23.59.00 Mötley Crüe - "Carnaval Of Sins: Live" 2006

Van Halen

Grupul a fost înfiinţat de fraţii Van Halen (proveniţi dintr-o familie de emigranţi olandezi), sub titulatura Mammoth. Roth a fost preluat de la trupa Redball Jet, iar Anthony de la Snake. În această formulă concertează în cluburile din Pasadena. Ulterior au devenit celebri în întreaga Californie; şi-au schimbat numele, optând mai întâi pentru Rat Salade şi în final pentru Van Halen. Prin intermediul lui Gene Simmons de la *Kiss au obţinut un contract cu Warner Bros. Records, scrie rockfm.ro.

Cu trei *smash-hit-uri, Jump (US Top locul 1, UK Top locul 7), Panama (US Top locul 13) şi Hot For The Teacher (US Top locul 56) şi albumul 1984 (US Top locul2 cinci săptămâni consecutive) consolidează renumele trupei. 

Anii ’90 debutează cu un album devenit no.1 (timp de trei săptămîni consecutive): For Unlawful Carnal Knowledge (Hagar a intenţionat să-i dea titlul Fuck, dar cum acesta ar fi atras o reacţie negativă din partea oficialităţilor americane, a renunţat); în multe reviste de specialitate s-a folosit grafia F.U.C.K.; faptul nu a împiedicat obţinerea premiului *Grammy la categoria Best Hard Rock Performance With Vocal.

Eddie Van Halen, cofondator al legendarei formaţii rock, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai ultimelor două decenii, a murit în 2020 după "o luptă lungă" împotriva cancerului, la vârsta de 65 de ani.

Scorpions

Scorpions este una dintre cele mai renumite şi consacrate trupe rock din Germania. De-a lungul carierei, de peste 50 de ani, trupa a vândut peste 100 de milioane de albume.

Istoria trupei Scorpions a început în 1965, când Rudolf Schenker (chitară), Karl-Heinz Vollmer (chitară), Achim Kirchhoff (bass) şi Wolfgang Dziony (baterie/vocal) au format un grup pe care l-au numit Scorpions. În 1967, a venit solistul vocal Werner Hoyer, dar după doar şase luni trupa s-a desfiinţat, deoarece Vollmer a fost obligat să plece în armată, scrie Agerpres.

În toamna anului 1968, Schenker, Dziony, Ulrich Worobiec, Lothar Heimberg şi Bernd Heigner pun din nou bazele Scorpions. La finalul anului 1969, solistul vocal Hegner părăseşte grupul. Worobiec pleacă şi el, fiind înlocuit de Michael Schenker, fratele lui Rudolf. Michael l-a adus în grup pe Klaus Meine. Din 1971, Scorpions semnează un contract cu casa de discuri Metronome, care la începutul lui '72 scoate pe piaţă albumul de debut "Lonesome Crow", potrivit site-ului bestmusic.ro.

În 1982, prin albumul "Blackout", trupa Scorpions devine recunoscută la nivel internaţional. Primul turneu mondial al trupei debutează la 1 martie 1982, în Germania, apoi trece prin Luxemburg, Franţa, Italia, Spania, Anglia, SUA, Japonia şi Thailanda. Compoziţiile de bază de pe disc sunt "Blackout", "Cant't Live Without You", "No One Like You", "Now" şi "Dynamite".

Albumul "Love At First Sting" a apărut în 1984 şi a fost vândut în şase milioane de exemplare. Cu această ocazie, Scorpions a realizat şi primele sale hit-uri în format single: "Rock You Like A Hurricane","Still Loving You". La finele aceluiaşi an este editat materialul "Gold Ballads".

După un turneu mondial care a durat doi ani, Scorpions a lansat în 2007 albumul "Humanity: Hour 1" şi a început Humanity Tour. Următorul album, "Sting in the Tail" conţine, la fel ca şi precedentele, atât melodii hard-rock ("Sting in the Tail", "Raised on Rock", "Turn You On"), cât şi balade ("Sly", "Lorelei" sau "The Good Die Young").

În 2011, Scorpions a lansat albumul Comeblack. În 2013-2014 a avut loc turneul mondial Rock'n Roll Forever. Anul 2015 a adus lansarea albumului "Return To Forever", dar şi aniversarea de 50 de ani a trupei. Componenţa actuală Scorpions este Rudolf Schenker (chitară, vocal), Klaus Meine (lead vocal, chitară), Matthias Jabs (chitară, vocal), Pawel Maciwoda (bass, vocal), Mikkey Dee (tobe), conform paginii oficiale de Facebook a trupei. 

În 1996 grupul lansează trei piese de *top: Humans Being, Can’t Get This Stuff No More şi Me Wise Magic, dovedind că reprezintă o forţă în materie de heavy-metal şi în anii ’90.

Motley Crue

Motley Crue este o trupă de glam metal ce a luat naştere în Los Angeles, California. Formaţia este compusă din Nikki Sixx, Tommy Lee, Mick Marş şi Vince Neil. Motley Crue este una din cele mai bine vândute trupe de heavy metal, cu peste 45 de milioane de albume vândute, scrie metalhead.ro.

Trupa a fost formată de către Nikki Sixx, împreună cu Tommy Lee. Cei doi au apelat la Mick Marş. Acesta din urmă a inventat numele formaţiei. Vince Neil a fost abordat de către Tommy Lee. Cei doi au cântat prin diverse trupe, încă din liceu. La scurt timp a apărut şi primul manager, Allan Coffman. Primul material lansat, s-a intitulat Too Fast for Love. Discul a fost vândut în peste 20.000 de exemplare. A urmat un turneu în California plus un contract cu Elektra Records.

În 1983 trupa a ales un nou manager, pe nume Doc McGhee. Au urmat 3 albume ce au marcat istoria anilor 80: "Shout at the Devil (26 septembrie, 1983), Theatre of Pain (21 iunie, 1985) şi Girls, Girls, Girls (15 mai, 1987). Până în 1987, trupa a fost implicată în diverse scandaluri ce aveau în prim plan consumul de alcool, droguri, precum şi un atentat cu bomba.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel